Női kézi: Mörk már 98 százalékos, Pintea még nem beszél a final fourról

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2019.07.16. 11:04
null
Nora Mörk már majdnem százszázalékosnak érzi magát (Fotók: CSM Bucuresti)
Tizennyolc játékossal kezdte meg a felkészülést a CSM Bucuresti női kézilabdacsapata, egyedül a Magyarországon zajló junior Európa-bajnokságon szereplő Stefania Jipa hiányzott az első edzésről. A román válogatott élére is visszatérő svéd edző, Tomas Ryde azonban egyelőre több sérülésből lábadozó játékosának (Dragana Cvijics, Carmen Martín, Elizabeth Omoregie és Andrea Lekics) is csak könnyített edzéseket tarthat, a legnagyobb sztár, Cristina Neagu pedig januári térdműtétje miatt még egyáltalán nem tréningezhet.

Tomas Ryde szerint Neagu legkorábban októberben térhet vissza a pályára, ám az időpontot óvatosan kell megválasztani, hiszen a román válogatott ásza esetében a jövő nyári olimpiai szereplést kell leginkább szem előtt tartani. Abban viszont biztos a svéd edző, hogy Neagu decemberben tagja lesz a kumamotói világbajnokságon szereplő válogatottnak. „Addig már két hónapnyi meccsterhelése is lehet, és bár nem tudom, hogy azalatt csúcsformába kerülhet-e, a nemzeti együttesnek mindenképpen jót tesz majd a jelenléte” – mondta Ryde.

A vasárnap csak a stábjának kilencórás megbeszélést tartó edző szerint a CSM célja csakis minden sorozat megnyerése lehet, miután az előző szezonban a Bajnokok Ligája négyes döntője mellett a román bajnoki címről is lemaradt a bukaresti klub. „Fantasztikus, nagyon tapasztalt játékosaink vannak, és az a célunk, hogy együtt is dolgozzanak. Tisztán megmondtam, hogy nagyon jó kommunikációra lesz szükségünk, másképpen lehetetlen nyernünk” – fogalmazott a svéd szakember.

A CSM nyári erősítéseit szerényen a Real Madrid „galaktikus” korszakának szerzeményeihez, Figóhoz, Zidane-hoz, Beckhamhez és Ronaldóhoz hasonlító Prosport portál szerint a bukaresti csapat készen áll arra, hogy ismét felvegye a harcot a Győrrel a Bajnokok Ligága-győzelemért. Éppen ezért az ETO-tól érkező Nora Mörköt és Crina Pinteát tekintik a legfontosabb igazolásnak, a norvég átlövő korábbi sorozatos sérülései ellenére is.

„Változásra volt szükségem, azért jöttem Bukarestbe. Élveztem ellenük is játszani, fantasztikus játékosok vannak itt, ha a sérültek is felépülnek, nagyon erős csapat leszünk” – mondta bemutatkozásként Mörk, hozzátéve, hogy nincs ugyan százszázalékos állapotban („csak 98”), de boldog, amiért az első perctől kezdve részt vehet a felkészülésben.

Megkezdte a felkészülést a CSM Bucuresti
Megkezdte a felkészülést a CSM Bucuresti

A négyéves légióskodás után a román bajnokságba visszatérő Crina Pintea jóval visszafogottabban nyilatkozott. „Alig az első edzésnél tartunk, ne beszéljünk még a final fourról! Az a fontos, hogy egészségesek legyünk és jól érezzük együtt magunkat. Ha egyénileg nézzük, ez jobb csapat, mint a tavalyi, de egységesnek kell lennünk és jól megértenünk egymást a pályán” – nyilatkozta Pintea, akit főleg a Győr trónfosztásának mikéntjéről faggattak a román újságírók, ám ő korainak tartja az erre vonatkozó kérdéseket.

A CSM első edzésén mutatkozott be a keretnek, de a sajtónak is Vlad Enachescu, a bukaresti megaklub kézilabda-szakosztályának televíziós sportkommentátorból lett új főnöke is. „Mindig szerettem a kihívásokat. Csaknem 25 éve vagyok részese a sport, a pályák, lelátók és öltözők világának, és most egészen más szemszögből láthatom a dolgokat. A siker meghatározó része volt a CSM kézilabdacsapatainak, és én is ezt fogom keresni” – mondta Enachescu, aki szerint a női csapat sikeres nemzetközi szereplése mellett a férfiegyüttes újjáépítése is céljai között szerepel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik