Női kézi MK: Nem éreztem a tüzet, amivel nyerhettünk volna – Elek

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2021.05.15. 20:02
null
A Győr maga mögött hagyta a tíz nappal ezelőtti, Ferencvárostól elszenvedett vereséget (Fotó: Török Attila)
Nem sikerült újra legyőznie a Ferencvárosnak a Győrt, így utóbbi jutott be a női kézilabda Magyar Kupa döntőjébe. A 29–25-re végződő mérkőzés után sajtótájékoztatón értékeltek a csapatok vezetőedzői és egy-egy játékosuk is.

Ambros Martín, aki hétfőn tért vissza a Győri Audi ETO-hoz, így látta a mérkőzést.

„Fantasztikus munkát végeztek ma a játékosok, nagyon örülünk ennek, főleg hogy a Ferencváros ellen tették ezt. A Fradi a tíz nappal ezelőtt, a bajnokságban aratott győzelme után nagy önbizalommal érkezhetett az elődöntőre, éppen ezért talán még értékesebb számunkra ez a siker. Az első perctől kezdve irányítottuk a mérkőzést, végig vezettünk, ezért tudtunk győzni.”

Elmondta, úgy látszik, öregszik, merta visszatérésével kapcsolatban nem voltak speciális érzései, habár a Fradi ellen mindig különleges pályára lépni. A győztes mentalitású csapatával arra készül, hogy, ideértve a vasárnapi MK-döntőt és a Bajnokok Ligája előttük álló négyes döntőjét is, a következő két hétben sikeresen vívják meg a mérkőzéseiket.

„A hátunk mögött hagytunk a tíz napja elszenvedett vereséget, s különösen a védekezésben igyekeztünk rendbe tenni a dolgokat az elmúlt napokban, hiszen a Fradi támadójátéka nagyon jó. Azon dolgoztunk, hogy felhúzzuk azt a falat, amely bármelyik ellenfelünket elrettenti.

A hét gólig jutó Stine Oftedal a következőket mondta.

„Természetesen nagyon boldogok vagyunk, különösen azért, mert a legnagyobb ellenfelünket, a Ferencvárost tudtuk jó játékkal legyőzni. Nagyon fájdalmas volt a tíz nappal ezelőtti vereség, amely után összeültünk, kielemeztük a hibákat, és megpróbáltuk helyrehozni a dolgokat. Sokat gondolkoztunk ezen, és úgy tűnik, ez eredményre vezetett.”

Elek Gábor nem érezte a csapatában a tüzet, Ambros Martínnak nem voltak különleges érzései a visszatérésekor (Fotó: Török Attila)
Elek Gábor nem érezte a csapatában a tüzet, Ambros Martínnak nem voltak különleges érzései a visszatérésekor (Fotó: Török Attila)


Elek Gábor,
az FTC vezetőedzője így értékelt.

„Megérdemelt győzelmet aratott a Győr. Számítottunk rá, hogy nagyon más mérkőzés lesz ez, mint a tíz nappal ezelőtti. Ahhoz képest nagyon sok mindenben elmaradtunk, főleg a védekezésünk agresszivitásában és tudatosságában.Nagyon sok területet engedtünk át az ellenfelünknek, s nagyon sok ziccert kaptunk, ami kivégzett minket. Ez volt az egyik oka a vereségünknek azon túl, hogy az ETO játékoskerete erősebb a mienknél. A másik ok, hogy kevés volt az olyan egyéni teljesítmény, amivel ma itt nyerni lehetett volna: átlövőből, beállóból és a bal szélről is nagyon eredménytelenek voltunk. Persze a 25 lőtt gól jól néz ki, de 29 kapott góllal nem lehetett sikerrel venni az akadályt. Ott lihegtünk a nyakukban, de nem éreztem azt a tüzet, amivel a magunk javára fordíthattuk volna a mérkőzést.”

Klujber Katrin nem titkolta a csalódottságát.

„Nagyon rosszul kezdtük az első félidőt, ha úgy védekeztünk volna, mint a másodikban, akkor más eredmény születhetett volna. De nem szabad lógatni az orrunkat, mert holnap még vár ránk a bronzmeccs, és a bajnokságban is van még fontos mérkőzésünk, amelyet meg kell nyernünk.”

NŐI KÉZILABDA MAGYAR KUPA
NÉGYES DÖNTŐ, VESZPRÉM
ELŐDÖNTŐ
GYŐRI AUDI ETO KC
–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA29–25(16–13)
Veszprém, 1000néző.V:Bíró Á., Kiss O.
GYŐR:Silje Solberg – Faluvégi D.2,V. Kristiansen3 (3),BRATTSET6,E. Amorim2,S. OFTEDAL7,Fodor Cs.2.Csere:LEYNAUD (kapus), Nze Minko2,Anne M. HANSEN4,Lukács V., Görbicz1,Edwige.Edző:Ambros Martín
FTC:Bíró B. – Malestein, KLUJBER7 (2),Szucsánszki2,Behnke, E. Bölk2,Márton G.1.Csere:Janurik (kapus), Csiszár-Szekeres, Háfra N.4,Kisfaludy2,KOVÁCS ANETT4,Stolle3,Schatzl Nadine, Tóth Nikolett.Edző:Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 3. perc:2–0.6. p.:4–4.15. p.:8–4.19. p.:10–5.28. p.:14–12.40. p.:19–17.48. p.:21–22.55. p.:26–23
Kiállítások:8, ill. 8 perc
Hétméteresek:
3/3, ill. 2/2

A másik elődöntőben
DVSC Schaeffler–Kisvárda Master Good SE28–22

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik