Női kézi: megvan Heidi Löke új klubja, így írt alá – videó

Vágólapra másolva!
2017.02.01. 23:54
null
Heidi Löke (középen) már a Storhamar mezében
Az anyai örömök elé néző Heidi Löke a következő szezontól a norvég Storhamar női kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.

Mint ismert, Heidi Löke november elején jelentette be Győrben, hogy anyai örömök elé néz, így már nem lép többet pályára a szezonban. A 34 éves világklasszis beálló a Nemzeti Sportnak adott interjújában elmondta, a családjával hazatérnek Norvégiába, és ott fog életet adni második gyermekének.

Azt azonban nem titkolta, hogy a szülés után szeretne visszatérni a pályára. Most már azt is tudjuk, hogy melyik klubban folytatja a pályafutását. Régen voltak annyian a jelenleg a norvég bajnokság ötödik helyén álló Storhamar hazai meccsén, mint amennyien a szerdai, listavezető Larvik elleni találkozóra kilátogattak. A nagy érdeklődést az is kiváltotta, hogy Löke a szünetben írta alá a két évre szóló szerződését.

embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
Embed kód:
mceBlockPasteEnd

A szélső Juhász Gabriellát is foglalkoztató klubban több ismerőssel találkozhat majd Löke, ugyanis a húga, Lise is a Storhamart erősíti, míg Lise párja, Arne Senstad a vezetőedző.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Löke a norvég Tv2-nek hozzátette, családjával maradnak Sandefjordban, és az edzések egy részét is maga fogja elvégezni otthon, de a klubnál ettől függetlenül úgy vélik, nem lesz gond a beilleszkedésével.

Oystein Holtet, a Storhamar elnöke elmondta, Heidi Löke megszerzésével könnyebbé válhat a dolguk a játékospiacon, mert sokan szeretnének egy csapatban szerepelni a „világ legjobb játékosával”.

Érdekesség, hogy a Storhamar 2015-ben nem kapta meg az első osztályú induláshoz szükséges klublicencet, mert nem teljesítette a pénzügyi feltételeket. Löke érkezése azonban biztosan nem borítja fel a csapat költségvetését, ugyanis a helyi vállalkozók fogják állni a fizetését.

Löke 2011 óta volt a Győri Audi ETO játékosa, a csapattal kétszer nyert Bajnokok Ligáját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik