Női kézi: Trefilov szerint a nulláról kezdi a felkészülést az olimpiai selejtezőre az orosz válogatott

Vágólapra másolva!
2021.02.23. 14:49
null
Megkezdte a felkészülést az orosz válogatott (Fotó: rushandball.ru)
A 2016-os olimpián győztes orosz női kézilabda-válogatott „nulláról” vág neki a tokiói játékok előkészületeinek – jelentette ki a korábbi sikerkapitány, Jevgenyij Trefilov.

Az orosz sportági szövetség (FGR) alelnöke, aki jelenleg edzői-tanácsadói minőségben segíti a nemzeti együttest, abból az alkalomból nyilatkozott a TASZSZ-nak, hogy a válogatott megkezdte a felkészülést az olimpiai selejtezőtornára, melyet március 19-21-én tartanak Győrben. A mieinken és az oroszokon kívül a szerbek és a kazahok alkotják a négyes mezőnyét, amelyből az első két helyezett jut ki a nyári olimpiára.

„Mindenkinek meg kell értenie a jelenlegi helyzetet, a semmiből indulunk. Néhányan mosolyognak ezen, pedig most az edzőtáborban nagyon keményen kell dolgoznunk, mert különben érem nélkül maradhatunk” – jelentette ki az annak idején nyers stílusáról (is) elhíresült Trefilov, akinek vezetésével az orosz női csapat négyszer nyert világbajnokságot, 2016-ban pedig diadalmaskodott a riói olimpián.

A 65 éves szakember 2019 augusztusában egészségi okokból kénytelen volt leköszönni vezetőedzői posztjáról, miután szívműtéten esett át.

Alekszej Alekszejev személyében február elején hazai szövetségi kapitány került az orosz válogatott élére.Elődjét, a spanyol Ambros Martínt még a tavaly decemberi, dániai Európa-bajnokság ideje alatt mentették fel, mert csapatával nem jutott elődöntőbe. Az FGR „nem kielégítő eredményként” könyvelte el az 5. helyezést. Alekszejev egyik segítője volt Martínnak, aki időközben ismét Magyarországon vállalt munkát: megint ő lesz a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC vezetőedzője.

Alekszejev a rövid idő ellenére is tervez újításokat védekezésben és támadásban egyaránt, amivel meglephetik a riválisokat, amelyek biztosan alaposan tanulmányozták már a csapat eddigi játékát.

Több orosz játékos is sérülés miatt nem vehet részt az összetartáson, különösen az irányító posztról estek ki többen. Itt Darja Dmitrijeva, Karina Szabirova és Jaroszlava Frolova sem bevethető, rajtuk kívül a balszélső Krisztyina Kozsokar, a balátlövő Jelena Mihajlicsenko és Polina Vegyehina, valamint az egyaránt jobbátlövő Olga Gorsenyina, Valerija Maszlova is hiányzik.

AZ OROSZ VÁLOGATOTT KERETE A FEBRUÁR 22-ÉN KEZDŐDÖTT ÖSSZETARTÁSRA
Kapusok:
Galina Gabiszova, Viktorija Kalinyina (mindkettő Rosztov-Don), Anna Szedojkina, Polina Kaplina (mindkettő CSZKA Moszkva), Anasztaszija Lagina (Lada)
Jobbszélsők: Julija Managarova (Rosztov-Don), Olga Fomina (Lada), Marina Szudakova (CSZKA Moszkva), Gyiana Golub (Kubany)
Jobbátlövők: Anna Vjahireva (Rosztov-Don), Antonyina Szkorobogatcsenko (CSZKA Moszkva), Jekatyerina Zelenkova (Asztrahanocska), Marija Dugyina (Kubany)
Irányítók: Jekatyerina Iljina (CSZKA Moszkva), Milana Tazsenova (Rosztov-Don), Olga Scserbak, Valerija Kirgyaseva (mindkettő Lada)
Beállók: Kszenyija Makejeva (Rosztov-Don), Anasztaszija Illarionova (CSZKA Moszkva), Jana Zsilinszkajtye (Lada)
Balátlövők: Vladlena Bobrovnyikova, Anna Szeny (mindkettő Rosztov-Don), Veronyika Nyikityina (Lada), Jelizaveta Malasenko (Asztrahanocska)
Balszélsők: Polina Kuznyecova (Rosztov-Don), Polina Gorskova, Julija Markova (mindkettő CSZKA Moszkva), Natalja Resetnyikova (Lada)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik