Női kézi: másik norvég kapus pótolhatja Grimsbőt Győrben – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.12.01. 18:22
null
Solberg pótolhatja Grimsbőt Győrben (Fotó: AFP, archív)
A norvég Verdens Gang több forrásból is úgy értesült, hogy a siófoki Silje Solberg pótolhatja az idény vége után hazatérő Kari Aalvik Grimsbőt a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatában.

 

Mint ismert, a térdműtét után lábadozó Grimsbö maga beszélt arról november elején, hogy a mostani az utolsó idénye a Győrrel, a nyáron hazaköltözik, és másfajta életet tervez. A hírt a kisalföldi klub részéről is megerősítették akkor a Nemzeti Sportnak, a lehetséges utódról azonban még nem esett szó.

A Verdens Gang most arról ír, több forrásból is úgy tudja, honfitársa pótolhatja Grimsbőt Győrben. A jelenleg a norvég válogatottal a Japánban zajló világbajnokságon szereplő Silje Solbergnek lejár a szerződése Siófokon, és a norvég lap szerint a nyáron Győrbe távozhat.

A 29 éves kapus sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta az értesülést, pusztán annyit mondott: „A Győr a világ legjobb csapata, mindenki szeretne ott játszani.”

Az ügynöke, Michael Skjern Hansen annyit írt sms-ben, hogy Solberg klasszis játékos, így érthető, hogy van iránta érdeklődés.

Érdekesség, hogy Solberg még sohasem szerepelt a Bajnokok Ligájában, márpedig nagyon szeretne a legrangosabb európai kupasorozatban is bizonyítani.

Válogatottbeli társa, a Győrrel nemrég hosszabbító Stine Oftedal is diplomatikus maradt, és úgy reagált, hogy szeretne újra egy csapatban játszani Solberggel, akivel korábban a Stabaekben és az Issy-Paris-ban is együtt szerepeltek.

Solberg azt is hozzátette, hogy élvezi a játékot a magyar bajnokságban, míg a VG-nek elárulta, hogy az elmúlt nyáron lett volna lehetősége távozni Siófokról, de nem élt ezzel az opcióval. Tor Odvar Moen, a Siófok norvég edzője is megerősítette, hogy a kapus nyártól szabaddá válik.

Solberg Katrine Lunde és Grimsbö után pár éven belül a harmadik norvég kapusa lehet a Győrnek, míg a francia Estelle Nze Minko után két éven belül a második klasszis, aki Siófokról az ETO-hoz távozik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik