Női kézi: már nem Kim Rasmussen a Lublin vezetőedzője

Vágólapra másolva!
2021.02.24. 10:36
null
Rasmussen búcsúzik a Lublintól
Miután az MKS Lublin női kézilabdacsapata nem jutott tovább az Európa-liga csoportköréből, a lengyel együttes a hivatalos honlapján adta hírül, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott Kim Rasmussen vezetőedzővel.

„Az Európa-ligából való kieséssel véget ért egy szakasz, amit összegezhettünk. Nem értük el a kitűzött célokat, ezért döntött mindkét fél az elválás mellett” – indokolta az edzőváltást Boguslaw Trojan, a Lublin elnöke.

A magyar szövetségi kapitányi posztról viharos körülmények között távozó Rasmussen tavaly nyáron vette át a Lublin irányítását. Összesen 21 meccsen vezette az együttest, közülük 15-ön a lengyel bajnokságban, amelyben jelenleg a harmadik helyen áll a csapat, és hat El-meccsen, amelyek végén öt megszerzett ponttal harmadik lett csoportjában a Lublin, így nem jutott tovább a kieséses szakaszba.

„Nehéz időszak volt, új csapat, új koncepció, miközben az egész csapat kiesett a koronavírus-járvány miatt októberben és novemberben, ami nem könnyítette meg az építkezést. Keményen dolgoztunk, de a lengyel bajnokságban sohasem tudtuk elkapni a ritmust, hullámzóan játszottunk, de még versenyben van a csapat az érmekért. Az Európa-liga-kalandunk jó volt, megálltuk a helyünket, ám a végén ez nem volt elég” – írta a váltás kapcsán a montenegrói válogatottal olimpiai selejtező előtt álló Rasmussen a Facebookon.

A közlemény szerint az idény végéig a klub legendája, Rasmussen egyik segítője, Monika Marzec veszi át az irányítást, de kölcsönös elégedettség esetén akár hosszabb is lehet a megbízatása.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik