Női kézi: magyar válogatottal erősített a Siófok – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.01. 12:51
null
Triscsuk Siófokon folytatja (Fotó: siofokkc.hu)
A Siófok női kézilabdacsapata hivatalosan is megerősítette korábbi hírünket, a Dunaújvárosból távozó Triscsuk Krisztina nyártól a Balaton-parti együttesben folytatja pályafutását. A klub közleménye szerint hosszú távú megállapodást kötöttek a magyar válogatott átlövővel, aki júliusban csatlakozik a csapathoz.

Triscsuk érkezésével Christian Dalmose variációs lehetőségei is bővülnek a belső pozíciókban. A dán edző elégedetten értékelte a játékos leigazolásának tényét.

„Ő az a játékos, aki az átigazolási listánk élén volt, úgyhogy nagyon elégedett vagyok a leigazolásával. A magyar válogatott meghatározó játékosa, aki képes a belső pozíciók mindegyikén kiemelkedően teljesíteni. Én is fontos szerepet szánok neki, a klubnál már mindenki nagyon várja, hogy megérkezzen" – mondta Dalmose.

Triscsuk 2004-ben igazolt Magyarországra, és egyéves veszprémi szereplés után a Fehérvárhoz szerződött, amelyet 2013-ig erősített. Székesfehérvárról Érdre vezetett az útja, Dunaújvárosban pedig 2014 óta kézilabdázik.

Siófokon Európában is jegyzett csapatot szeretnének építeni, ennek lehet egyik alappillére a 30 éves jobbkezes irányító-átlövő. A Balaton-parti együttesben Orbán Annamária játszik többek között a posztján, ám az ő játékengedélyét doppingvétség gyanújával felfüggesztették, és nem tudni, mikor térhet vissza.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik