Női kézi: Lunde 44 évesen is védeni fog, Vjahireva marad a BL-címvédőnél

Vágólapra másolva!
2022.12.12. 15:13
null
Lunde 44 éves korában is védhet még a Vipers kapujában (Fotó: AFP)
A norvég Vipers Kristiansand női kézilabdacsapata bejelentette, hogy a korábbi győri Katrine Lundéval és Anna Vjahirevával is hosszabbított. Az orosz játékos és a norvég kapus két éves kontraktust írtak alá, annak ellenére, hogy anyagilag jövedelmezőbb ajánlatot is kaptak más egyesületektől.

Kétéves szerződéshosszabbítást írt alá a kétszeres olimpiai és világbajnok, hatszoros Európa-bajnok, a Győrrel négyszeres magyar bajnok, háromszoros Bajnokok Ligája-győztes Katrine Lunde és a szintén olimpiai bajnok orosz, a Handball-planet.com által a 2019-es év legjobb női kézilabdázójának választott Anna Vjahireva a Bajnokok Ligája legutóbbi két kiírását megnyerő Vipers Kristiansanddal. A 42 éves kapus és a 27 éves jobbátlövő maradását nagyon fontosnak tartják a klubnál, amely ha nem is tudta a legmagasabb fizetést ajánlani a játékosoknak, meggyőzte őket a maradásról.

Lunde a klub honlapjának nyilatkozva elmondta, hogy még mindig érzi a motivációt ahhoz, hogy jól teljesítsen a pályán, pedig már 42 éves. Vjahireva pedig úgy fogalmazott, bár más klubok kedvezőbb anyagi feltételeket kínáltak neki, a klub szakmai sikerei meggyőzték őt a folytatásról.

Az orosz átlövő azt is kiemelte, hogy Lunde nagy szerepet játszott abban, hogy ő maga is a maradás mellett döntött, és szeretné először megnyerni a Bajnokok Ligáját, amelyre szerinte a 2021 BL-győztes csapat adja meg neki a legjobb esélyt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik