Női kézi: Leynaud kapusedző is lesz Győrben, Kiss Éva visszavonul

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.01.28. 14:24
null
Kiss Éva (balra) befejezi, Amandine Leynaud kapusedző lesz (Fotó: Dömötör Csaba)
A Győri Audi ETO női kézilabdacsapata bejelentette, hogy új szerződést kötött Amandine Leynaud-val és Kiss Évával, azonban a francia klasszis a nyártól kapusedzőként a szakmai stábhoz is csatlakozik, míg Kiss befejezi profi pályafutását, és a győri utánpótlás munkáját fogja segíteni.

A Győri ETO Laura Glauser (26) átigazolásakor már jelezte, hosszú távú stratégia részeként szerezte meg a francia kapust. Később a Siófok norvég légiósával, Silje Solberggel (29) folytatódott a fiatalítás a poszton. Az korábban eldőlt, hogy a jelenleg sérülésből lábadozó norvég Kari Aalvik Grimsbö (35) a nyáron hazatér és felhagy a profi kézilabdával, most pedig a másik két rutinos kapus, Kiss Éva (32) és a francia Amandine Leynaud (33) sorsáról érkezett hír.

Kiss az utóbbi években megbízható teljesítményt nyújtott a kisalföldieknél, és a magyar válogatottban egyaránt, azonban a nyáron felhagy az aktív játékkal.

„Éva fantasztikus sportember, nagyon sokat tanulhat tőle minden sportoló. A munka iránti alázatával, valamint teljesítményével példaként állítható a jövő generációi számára. Hosszú távú, négy évre szóló kontraktust írt alá, így Éva a következő évtől is az ETO-család tagja marad, de profi pályafutását idén nyáron befejezi. Klubunk mindenben támogatja Kiss Évát, aki a jövő évtől kezdve edzői, kapusedzői iskolába iratkozva a győri utánpótlás munkáját segíti hosszú távon.” – nyilatkozta Bartha Csaba, a klub elnöke, míg Kiss Éva így kommentálta a mostani bejelentést.

Nagyon nehéz döntést kellett meghoznom, de úgy határoztam, hogy a szezon végével befejezem aktív sportolói pályafutásomat. Sokat gondolkodtam a folytatáson, de úgy érzem, ez a legjobb számomra. Örülök, hogy Győrben maradhatok, a klub számít rám a jövőben is, az utánpótlásban a fiatal kapusokkal fogok foglalkozni. Párhuzamosan elkezdem az edzői licencek megszerzését, korábban a felsőfokú tanulmányom mellett középfokú edzői képesítést is szereztem, hiszen szeretnék hozzájárulni, hogy a magyar kézilabdázás kiemelkedő kapushagyományai a jövőben is biztosítva legyenek. Viszont ebben a szezonban még sok fontos mérkőzés áll előttünk, azon vagyok, hogy mindent megtegyek az ETO sikerességéért, minden mással a szezon után szeretnék foglalkozni” – mondta Kiss Éva.

Leynaud is marad Győrben, a világklasszis hálóőr részben új szerepben is bizonyíthat a nyártól. „Laura Glauser és Silje Solberg személyében két új hálóőr érkezik a csapathoz, ami örömteli, ugyanakkor szeretnénk azt is biztosítani, hogy a két új játékos beilleszkedése a lehető legkönnyebben menjen ezen a kulcsposzton folytatta Bartha Csaba. – Szerződést hosszabbítottunk Amandine Leynaud-val, így jövőre is három kapussal vágunk neki az idénynek. Amandine azonban több lesz, mint kapus, hiszen egyben az edzői stáb tagjává is válik kapusedzőként, melyhez a gyakorlata is megvan, hiszen hosszabb ideje a francia junior női kézilabda-válogatott kapusedzői feladatait is ellátta.”

„Örömmel maradok továbbra is Győrben, hiszen itt minden adott a magas szintű és sikeres munkavégzéshez. Örültem, hogy nemcsak kapusként, hanem az edzői stáb tagjaként is kivehetem a részem a munkából. Silje és Laura fantasztikus kapusok, öröm lesz velük dolgozni. Természetesen a meccsekről sem akarok lemaradni, de akárcsak idén, úgy jövőre is az lesz a legfontosabb a kapusposzton, hogy jó teljesítménnyel segítsük a csapatot, nem pedig az, hogy éppen ki az, aki a védést bemutatja” – tette hozzá Leynaud.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik