Női kézi: lehet-e a Rosztov az új Győr? Lunde válaszolt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.17. 19:31
Katrine Lunde a legutóbbi szezon végén távozott a Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatától. Az orosz Rosztov-Donhoz szerződő norvég kapus az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) hivatalos honlapjának nyilatkozott, arra azonban nem tudott felelni, hogy új csapatával sikerül-e megismételnie a magyar együttessel elért eredményeket.

„Alig várom, hogy ismét a Bajnokok Ligájában játsszak, valamint megismerkedjem az új csapattársaimmal és megmérkőzzem az ellenfelekkel az orosz bajnokságban. Nagyon jók az első benyomásaim a Rosztovról. Mielőtt aláírtam volna a szerződésemet, beszéltem a klub korábbi játékosaival, akik csak pozitívumokról tudtak beszámolni” – mondta Lunde, aki 2010 és 2015 között a BL-t kétszer, a magyar bajnokságot négyszer, míg a Magyar Kupát ötször nyerte meg a Győrrel.

„Nem vagyok benne biztos, hogy a Rosztov lesz az új Győr. Nagyon nehéz feladat vár ránk, ha a következő szezonban szeretnénk megnyerni a Bajnokok Ligáját, de remélem, messzire eljutunk a sorozatban” – felelte a kétéves szerződést aláíró Lunde arra a kérdésre, hogy a Rosztovval meg tudják-e ismételni a Győr sikereit.

A 35 éves, 241-szeres válogatott kapus nem lépett pályára a nemzeti csapatban, amióta anya lett. Lunde elmondta, alig várja, hogy ismét magára ölthesse a norvég címeres mezt.

A norvégok a decemberben rendezendő dániai világbajnokságon Spanyolországgal, Romániával, Oroszországgal, Puerto Ricóval és Kazahsztánnal kerültek azonos csoportba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik