Női kézi: légiósnak áll a Siófok junior-világbajnok irányítója – hivatalos

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.08. 21:48
null
Lakatos Rita Németországban folytatja (Fotó: Getty Images)
A német élvonalbeli női kézilabda-bajnokságban (Bundesliga) szereplő BSV Sachsen Zwickau a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy szerződtette a Siófok KC idény végén távozó irányítóját, Lakatos Ritát.

Az élvonalbeli tagságát osztályozón megőrző szászországi klub tájékoztatása szerint a 23 éves játékos áprilisban már körülnézett a városban és elégedett volt a körülményekkel. Lakatos Rita Zwickauban együtt játszhat korábbi siófoki csapattársával, Szabó Laurával, aki az MTK-tól igazol a német csapatba.

Lakatos Rita Dunaszerdahelyen született, kézilabdázni is itt kezdett, majd 2013 és 2021 között a Győri Audi ETO játékosa volt, de a kisalföldiek Mosonmagyaróvárra és Vácra is kölcsönadták, de egy ideig volt a norvég Byasen légiósa is.

A magyar válogatottban 2018-ban bemutatkozó 23 éves irányító 2021 óta volt a Siófok játékosa, de a Balaton-partiaktól – a gazdasági stabilitás megteremtése érdekében – szinte minden játékos és a szakmai stáb is távozott, Debreczeni-Klivinyi Kinga például Budaörsön, Papp Nikoletta a román SCM Gloria Buzaunál, Kajdon Blanka pedig a norvég Moldénál folytatja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik