Női kézi: Kristiansen 9 gólja, Mörk majdnem végzetes hibája

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.10.04. 07:34
null
Kristiansen meg sem állt kilencig (Fotó: AFP, archív)
A pénteki szünnap után szombaton folytatódott a Golden League elnevezésű női kézilabdatorna Randersben: Norvégia minimális különbséggel győzte le Franciaországot, Dánia annál magabiztosabban Montenegrót.

A korábbi találkozón a norvégok öt góllal is elhúztak az első félidőben, a franciák azonban a szünetre 16–16-ra egyenlítettek. A második játékrészben újra a norvégoknak állt a zászló, köszönhetően többek között a győri Veronica Kristiansennek, aki ellenállhatatlanul játszott, és végül kilenc gólig jutott. Azonban hiába vezettek hárommal az északiak az utolsó percek előtt, a franciák előbb egyre zárkóztak, majd Nora Mörk rossz bejátszásából Laura Flippes indult meg, de az egyébként jól védő Emily Stang Sando kapuja fölé ejtett, így egy góllal nyert Norvégia.

Kristiansen győri klubtársai közül Stine Oftedal négyszer, Kari Brattset egyszer volt eredményes. A túloldalon Estelle Nze Minko háromszor, Beatrice Edwige egyszer talált be.

Thorir Hergeirsson csapatában nem lehetett már ott Heidi Löke, a Vipers klasszis beállójának még a csütörtöki mérkőzésen sérült meg a korábban műtött orra, így hazautazott Norvégiába orvosi vizsgálatra.

Közben újra összecsapott a német és a holland válogatott. Míg az első találkozót kettővel a németek, a mostanit hattal a hollandok nyerték. A narancsmezeseknél a ferencvárosi Angela Malestein négy, a siófoki Danick Snelder és Laura van der Heijden két-két gólt lőttek.

NŐI KÉZILABDA VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉSEK
GOLDEN LEAGUE (Randers)
2. JÁTÉKNAP

Norvégia–Franciaország 29–28 (16–16)
Dánia–Montenegró 36–23 (20–11)

1. JÁTÉKNAP
Franciaország–Montenegró 29–13 (15–6)
Dánia–Norvégia 21–27 (8–16)

TOVÁBBI EREDMÉNY
Hollandia–Németország 32–26
(18–10)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik