A holland világbajnok Estavana Polmant a Rapid Bucuresti kivásárolta élő dániai szerződéséből, szombaton épp Győrben debütálhat új klubjában (Fotó: Getty Images)

A hollandokkal 2019-ben világbajnoki címet szerző Estavana Polmant kivásárolta élő szerződéséből a román Rapid Bucuresti, így a 30 éves irányító-átlövő 11 év után távozik Dániából, s akár már a szombati, Győri Audi ETO elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen debütálhat új klubjában.

Polmannal nyáron bontott szerződést az Esbjerg, melynél kilenc évet töltött, de az utóbbi időben sokat mellőzték, januárban pedig nem volt hajlandó pályára lépni egy BL-meccsen, majd a holland játékos is kiakadt, nyáron a felek szerződést is bontottak, Polman pedig egy évre aláírt a bajnoki rivális Nyköbinghez.

A holland játékost a Rapid kivásárolta élő szerződéséből, s azonnal csatlakozik új klubjához.

„Amikor ilyen magasan jegyzett játékossal kötsz szerződést, mint Estavana, akkor vannak egyéb feltételek is a kontraktusban. Ezért fogadtuk el a Bajnokok Ligájában szereplő klub ajánlatát érte és ő azonnal távozik” – mondta a Nyköbing elnöke, John Braedder.

„Most egy új kaland kezdődik számomra a legnagyobb színpadon és ez volt az, amiért hosszú ideje dolgoztam. Hálás vagyok a Nyköbingnek a támogatásért” – fogalmazott távozásakor Polman.