Női kézi: Klujber a világ legjobb játékosává szeretne válni

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2021.03.11. 15:16
null
Klujber Katrin a csúcsra tör (Fotó: Tumbász Hédi)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) honlapján terjedelmes interjú jelent meg az FTC-Rail Cargo Hungaria 21 éves jobbátlövőjével, Klujber Katrinnal. A játékos elmondta, amióta megismerkedett szeretett sportágával, a világ valaha volt legjobb játékosává szeretne válni.

Nemrégiben közöltük, hogy az FTC női kézilabdacsapata 2024-ig szerződést hosszabbított a junior-világbajnok jobbátlövőjével, Klujber Katrinnal. A fiatal játékos a klub honlapjának elmondta, alaposan meglepte, amikor szóltak neki, szeretnének vele plusz két évre hosszabbítani, hiszen a korábbi szerződéséből is még másfél év hátravolt.

Az EHF honlapja a minap közölt interjút Klujberrel, amelyben az átlövő többek között azt is elmeséli, hogyan kezdődött a karrierje, kitől tanulta a legtöbbet, sőt azt is elárulta, a világ legjobb játékosává szeretne válni:

Már gyerekként szerepeltem néhány olyan mérkőzésen, amelyen a legjobb formámat mutattam, és tényleg remekeltem. Azok alapján a szakértők azt mondták, tehetséges vagyok. Dunaújvárosban kezdtem a pályafutásomat: tizenöt évesen bekerültem az élvonalban szereplő csapat keretébe, egy évvel később debütáltam az NB I-ben. Imádok kézilabdázni, szerelem volt első látásra ez a sportág. Emlékszem, az óvodában még fodrász akartam lenni, de amióta megismerkedtem a kézilabdával, tudom: a világ valaha volt legjobb játékosává szeretnék válni.”

Klujbernek sűrű a programja márciusban: az FTC a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének „odavágóján”, vasárnap 22–19-es vereséget szenvedett a Buducsnoszt Podgorica otthonában. A visszavágót most szombaton 18 órától rendezik. Klujber érdekelt továbbá a magyar válogatottban is, amely vasárnaptól készül a győri Audi Arénában március 19-én rajtoló olimpiai selejtezőtornára. Az EHF-nél megkérdezték tőle, mi kell ahhoz, hogy sikeresen teljesítsen a jelenleg is zajló kemény időszakban.

Különösen kell figyelnem arra, hogy hatékonyan támadjak. Nagy a nyomás rajtam, ahogyan az elvárás is az velem szemben. A feladatom az, hogy a lehető legkevesebb lövésből a legtöbb gólt lőjem, emellett fontos a gyorsabb játék és a jó időzítés. Védekezésben agresszívabbnak kell lennem.”

Klujber kiemelte, élvezte nézni a hasonló poszton játszó Nora Mörköt, míg Dunaújvárosban sokat tanult Radulovics Bojanától. A kétszer is a világ legjobbjának megválasztott korábbi magyar válogatott kiválóság győzni akarása és gólerőssége nagy hatással volt rá. Szerencsésnek érzi magát, hogy sok tanácsot kapott tőle.

De vajon miben szeretne még fejlődni a 21 éves játékos?

Gyorsabb akarok lenni, és megtanulni, miként válhatok kiszámíthatatlanná. Erősebbé kell válnom annak érdekében, hogy az ellenfelek nehezebben állítsanak meg a pályán. Tudatosabb is lehetnék, sőt a technikai repertoáromat is bővíthetném.”

Nagy vágya, hogy bejusson a BL-ben a négyes döntőbe, míg korábban nem is álmodott az olimpiai részvételről, azonban most elérhető közelségbe került ez is, hiszen jövő héten Győrben rendezik a selejtezőt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik