Női kézi: dán rekordért igazolt az Odenséhez Nusser

Vágólapra másolva!
2021.12.22. 18:25
null
Nusser 2019-ben világbajnok lett a holland válogatottal (Fotó: Getty Images)
A Köbenhavn HB hivatalos honlapjának beszámolója szerint távozik a csapattól a 21 éves holland világbajnok irányító, Larissa Nusser. Ráadásul a közleményben írtak szerint a több poszton is bevethető fiatal játékos dán ligarekordot jelentő összegért kerül az Odenséhez –, ám, hogy ez pontosan mekkora összeget jelent. Az viszont biztos, hogy a dán fővárosban nem örülnek, hogy a több poszton is bevethető tehetség az idény közepén távozik.

Larissa Nusser még 2018-ban, ingyen érkezett a Köbenhavnhoz, így az azonnali hatállyal távozó irányítón biztosan jelentős haszonnal adott túl a klub. Ettől függetlenül persze, a csapat vezetőedzője, Claus Mögesen nem repes az örömtől alapembere távozása miatt.

„Mindig nagy kihívást jelent a kulcsjátékosok pótlása és különösképpen igaz ez, amikor valaki az idény közepén dönt a váltás mellett. Larissa elképesztő fejlődésem ment keresztül nálunk, amire nagyon büszkék vagyunk, de távozása óriási űrt jelent majd, amit nem lesz könnyű betölteni, de már korábban is voltunk hasonló helyzetben és bízom a csapatban, hogy most is meg fogjuk oldani” – idézte a trénert a klub hivatalos honlapja.

„Koppenhágában mindent imádtam, de újabb lépésre van szükségem a karrieremben, ez pedig a Bajnokok Ligája-szereplés lehetősége, amire az Odensénél megvan a lehetőségem” – szólalt meg a távozó Nusser a csapat honlapján.

Az átigazolási összegről az Odense sem számolt be, de az ő hivatalos honlapjukról annyi azért kiderült, hogy Nusser 2.5 évre szóló szerződést kötött és december 28-án csatlakozik a csapathoz.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik