Női kézilabda: Kiss-Walfisch visszatér Békéscsabára

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2021.03.30. 22:02
null
Kiss-Walfisch Mercédesz visszatér a nevelőegyesületébe (Fotó: elorenkse.hu)
Az Érd női kézilabda NB I-ben szereplő csapatának hivatalos honlapján arról írnak, hogy családi okok miatt a 2021–2022-es évadtól másik együttesbe igazol a házi góllövőlistát 86 góllal vezető Kiss-Walfisch Mercédesz. A Békéscsaba eközben bejelentette a balátlövő szerződtetését.

 

A 27 éves, békéscsabai nevelésű balátlövő, Kiss-Walfisch Mercédesz 2012 tavaszán mutatkozott be a Békés megyeiek felnőttcsapatában, de tagja volt a 2014-ben juniorbajnoki címet szerző együttesnek is. Három évvel később az alakulat csapatkapitányaként játszott, s rengeteg gólt szerzett. Tavalyelőtt az Alba Fehérvárba igazolt, amelyből egy évvel később – kölcsönben – az Érd együttesébe került. Ott jelenleg 86 találattal vezeti a házi góllövőlistát. Az idén nyártól ismét lila-fehérben láthatjuk a kézilabdázót, aki egyéves szerződést kötött a Békéscsabával – írja a klub honlapja.

„Ezer szállal kötődőm Békéscsabához, és ez még akkor is igaz, ha közel két éve nem itt élek – nyilatkozta az elorenkse.hu-nak Kiss-Walfisch Mercédesz. – Nehéz szívvel mentem el két esztendővel ezelőtt, hiszen az életemben mindig fontos szerepet töltött be nevelőegyesületem és a város is. Már akkor biztos voltam benne, hogy egyszer visszatérek, és nagyon örülök annak, hogy ez ennyire hamar megtörtént. A döntésben a családi kötelék is szerepet játszik, hiszen friss házasként a lehető legközelebb szeretnék lenni a férjemhez, aki Békéscsabán él.”

A Békéscsaba jelenleg a sereghajtó, 14. helyen, míg az Érd a 10. pozícióban tanyázik az NB I-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik