Női kézilabda: kihagyja az Eb-t a Győr korábbi kapusa

Vágólapra másolva!
2022.10.25. 10:08
null
Fáradásos csigolyatörés miatt a Győr korábbi kapusa, Laura Glauser kihagyja az Eb-t (Fotó: Dömötör Csaba)
Fáradásos csigolyatörést szenvedett a Győri Audi ETO KC korábbi kapusa, a francia Laura Glauser, aki jelenleg a román CSM Bucuresti-et erősíti. A sérülés miatt a 29 éves kézilabdázó kihagyja a november 4. és 20. között Szlovéniában, Észak-Macedóniában és Montenegróban rendezendő Európa-bajnokságot.

A L’Équipe írta meg, hogy kihagyja a kontinensviadalt a francia női kézilabda-válogatott kapusa, Laura Glauser, aki két héttel ezelőtt, klubcsapatában, a román CSM Bucuresti-nél szenvedett hátsérülést.

Eleinte semmi komolyat nem találtak az orvosok, ám a kapus később MRI-vizsgálaton is átesett, ami megállapította, hogy Glausernek fáradásos törése van a csigolyájában, ezért három-hat hét közötti pihenés vár rá, s lemarad a novemberi Európa-bajnokságról.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
A CSOPORTBEOSZTÁS
A-csoport (Ljubljana):
Norvégia, MAGYARORSZÁG, Horvátország, Svájc
B-csoport (Celje): Dánia, Svédország, Szlovénia, Szerbia
C-csoport (Szkopje): Franciaország, Hollandia, Észak-Macedónia, Románia
D-csoport (Podgorica): Lengyelország, Montenegró, Németország, Spanyolország

TUDNIVALÓK

A 2022-es a 15. női kézilabda Európa-bajnokság, amit Észak-Macedónia, Montenegró és Szlovénia közösen rendez meg november 4. és 20. között. A tornán 16 csapat vesz részt.
Szlovénia két városában, Celjében és Ljubljanában, Észak-Macedóniában Szkopjéban, Montenegróban pedig Podgoricában rendeznek mérkőzéseket. A címvédő a norvég válogatott.

A torna első három helyezettje indulási jogot szerez a 2023-as világbajnokságra, míg a győztes kvalifikál a 2024-es párizsi olimpiára, de a kvóták kiosztásakor figyelembe kell venni a vb-t rendező dán, svéd, norvég triót, illetve az ötkarikás játékok házigazdáját, a franciákat, hiszen ezek a nemzetek alanyi jogon résztvevői a viadaloknak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik