Női kézi: „Kevés dologban vesszük fel a versenyt a nemzetközi elittel”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.12.19. 13:39
null
Siti Bea, a válogatott másodedzője szerint a nagy rotáció miatt nehéz taktikailag továbblépni (Fotó: Kovács Anikó)
„Van egy olyan állandó változás az életünkben, ami miatt vissza kell menni az alapokhoz. Nagyon nehéz taktikailag továbblépni, amikor ilyen jellegű rotáció van magában az emberanyagban” – mondta a női kézilabda-válogatott másodedzője, Siti Beáta a nemzeti csapat összetételével kapcsolatban. A világbajnoki szereplésről, Kim Rasmussen felfüggesztéséről és a kapitánykérdésről is szó volt a Digi Sport reggeli műsorában.

Siti Beáta elárulta, hogy az idei világversenyt tekintve „viszonylag kevés az, amire azt mondhatjuk, hogy összeállításban a nemzetközi elittel felvesszük a versenyt”.

„Építkezünk, csak nem biztos, hogy tudunk a negyedikről az ötödikre lépni, hanem mindig vissza kell menni mondjuk a második szintre”, ami a korábban világbajnoki ezüstérmet szerző kézilabdázó szerint köszönhető a csapat folyamatos rotációjának. „Egyrészt szükségszerű volt a fiatalítás, másrészt valaki anyai örömök elé nézett és még nem áll teljesen készen a következő válogatott feladatra, és volt, akit sérülés miatt kellett nélkülöznünk.”

Az interjú során szóba került, hogy a csapat fizikai állapotára különös hangsúlyt fektetnek, amióta Rasmussen a szövetségi kapitány, de kiemelte: „képességfejlesztést mi nem tudunk generálni”. Viszont a klubok felé folyamatosan kommunikálják a számadatokat.

Siti Beáta említést tett Kim Rasmussen eltiltásáról is: „Nem biztos, hogy bárki érzelem nélkül bírta volna, de ezt egyértelmű hibaként könyveli el.” A válogatott másodedzője elárulta, még az IHF és a magyar szövetség döntésére várnak Rasmussen jövőjét illetően, ami megnehezíti a válogatott helyzetét, mert bárki is lesz a kapitány, csak néhány napja lesz összetenni a csapatot az olimpiai selejtezőre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik