Női kézi: két dán csapat is visszautasította a szabadkártyát az Európa-ligára

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.07.11. 14:06
null
A Köbenhavn ezúttal sem vállalta a részvételt (Fotó: kbhbold.dk)
A Köbenhavn és Nyköbing sem indul el a női kézilabda Európa-liga 2021–2022-es évadjában, annak ellenére, hogy az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) felajánlotta számukra a szabadkártyát.

Mindkét dán együttes anyagi okokra hivatkozva utasította el az indulást a második számú európai kupában, azzal érvelve, hogy a koronavírus-járvány miatt nehezített előző évadban nem tudták a várt bevételeket generálni.

„Nagyon szeretnénk részt venni a sorozatban, de több ok miatt nemet mondtunk. Többek között a koronavírus-járványt követő bizonytalanság, és az EHF megnövekedett követelményei okán, amelyek vonatkoznak a pálya borítására és a LED-világításra” – idézi a dán TV2 Casper Porsgaard, a Köbenhavn sportigazgatója szavait. A klub az előző évadban szintén visszamondta az El-indulást.

A Nyköbing azzal indokolja a távolmaradását, hogy 800 ezer dán koronába is kerülhet a részvétel, ami nem fér bele a költségvetésbe azután, hogy az előző évadban nem lehettek nézők a lelátókon.

Az Európa-liga-részvétel követelményeinek egyébként egyik csapat hazai pályája sem felel meg, ami még tovább növelte volna az indulással járó kiadásokat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik