Női kézi: Kényszermegoldást kell keresni - Kelecsényi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.19. 10:47
Mint beszámoltunk róla, elszakadt az elülső keresztszalag Jelena Grubisic jobb térdében, így a Győri Audi ETO KC kapusára műtét és féléves kihagyás vár. A Bajnokok Ligája-címvédőnél gondolkoznak a horvát kapuvédő pótlásán, ám a zöld-fehérek egyáltalán nincsenek könnyű helyzetben.

A Katrine Lunde pótlására a Krim Ljubljanától nyáron szerződtetett horvát kapus operációjára egy nappal a 28. születésnapja után kerül sor szerdán. A Bajnokok Ligája-középdöntő előtt álló győri klub minden bizonnyal kénytelen újabb megoldást keresni, hiszen a Ferencváros elleni szerdai bajnoki rangadóra egyelőre a tapasztalt Herr Orsolya mellett csupán a 17 éves Wéninger Alexandra vethető be.

„Kiesett az autó negyedik kereke is… – sóhajtott fel ennek megfelelően igen szomorúan Kelecsényi Ernő, a győriek klubelnöke, teljes joggal, elvégre az oldalsávban is látható példátlan sérüléshullám bármelyik csapatot megroppantaná. – Muszáj valamiféle kényszermegoldást keresnünk, elvégre egyetlen hadra fogható felnőttkorú kapussal nem lehet nekivágni február elején a Bajnokok Ligája-középdöntőnek. Nagyon nehéz a helyzetünk, de természetesen próbálunk olyan kapust találni, aki segítséget jelenthet. Még nyolc nap van hátra a BL nevezési határidejéig, vagyis az idő is szorít bennünket. Minden követ megmozgatunk, de neveket egyelőre nem tudok mondani.”

HIÁNYZÓK LISTÁJA
A 2014–2015-ös szezonban a horvát válogatott kapus, Jelena Grubisic a kilencedik meghatározó játékos, akire hetekig, hónapokig nem számíthat, számíthatott Ambros Martín, az ETO spanyol mestere. A Nemzeti Sport összeszedte, hogy – örömteli, illetve fájdalmas okokból – kik és miért kerültek a hiányzók listájára.

Görbicz Anita (irányító, csapatkapitány): gyermekáldás
Katrine Lunde (norvég, kapus): gyermekáldás
Csapó Kyra (kapus): keresztszalag-szakadás, majd bokaszalag-szakadás
Jelena Grubisic (horvát, kapus): keresztszalag-szakadás
Orbán Adrienn (jobbszélső): keresztszalag-szakadás
Jana Knedlíková (cseh, jobbszélső): orrtörés
Boczkó-Hornyák Ágnes (jobbátlövő): porcsérülés a térdben
Susann Müller (német, jobbátlövő): ujjtörés két alkalommal
Eduarda Amorim (brazil, balátlövő): keresztszalag-szakadás
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik