Női kézi: Jó lesz ez az új impulzus, mindenki nagyon motivált – Kovacsics

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.10.05. 10:53
null
Kovacsics Anikó válláról már lekerült a rögzítés (Fotó: Török Attila)
Kovacsics Anikónak, az FTC-Rail Cargo Hungaria és a magyar válogatott csapatkapitányának jól halad a felépülése. Emellett az immár Golovin Vlagyimir irányította nemzeti csapatról is beszélt a Digi Sport Reggel Start című műsorában.


Mint ismert
, Kovacsics Anikó a tokiói olimpián szenvedett vállsérülést, ezért hosszú kihagyás vár rá.

„Nagyon jó ütemben halad a felépülésem, ahhoz képest, hogy négy hétig rögzítve volt, és fel volt kötve, nem mozgathattam. Napról napra érzem, hogy lazább és egyre jobban mobilis” – mondta el az irányító.

Hozzátette, két-három hét múlva kezdheti el az erősítését, ezzel párhuzamosan pedig futni is. Pár edzésre és a hazai meccsekre kilátogatott, de hiányoznak neki a csapattársak.

„A gyógytornám akkor lesz, amikor edzés van a többieknek. Hiányoznak a lányok, szeretnék azért így is segíteni, hogy nem vagyok a pályán” – folytatta Kovacsics.

Augusztus végén jelentette be a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ), hogy Golovin Vlagyimir veszi át a női válogatott irányítását. Az MTK-t is irányító szakember a héten debütál tétmérkőzésen a kispadon a Portugália elleni Eb-selejtezőn.

„Beszélgettem a csapattársakkal, nagyon jó volt a hangulat a válogatott edzésein. Vovát ismerem, bár még nem dolgoztunk együtt. Nagyon jó tapasztalataim vannak, amiket láttam tőle és hallottam róla a többiektől. Mondták, hogy a tréningek nagyon jók, tetszik mindenkinek. Jó lesz ez az új impulzus, mindenki nagyon motivált. Ha mindenkiből egy kicsi pluszt ki tud hozni, az már egy nagyon nagy siker lesz” – beszélt a válogatottról a csapatkapitány.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik