Női kézi: ismét a nemzetközi kupaindulás a cél a Mosonmagyaróvárnál

NÉMETH RICHÁRDNÉMETH RICHÁRD
Vágólapra másolva!
2022.08.11. 07:25
null
Gyurka János hét új játékossal vág neki a következő idénynek, amelyben reméli, kevesebb gólt kap a csapata (FOTÓ: TÖRÖK ATTILA)
A rengeteg nehézség ellenére sikerült elérnie célját a női NB I-ben ötödik helyre befutó Mosonmagyaróvárnak, amely így a 2022–2023-as évadban is kiléphet a nemzetközi porondra.



A Gyurka János vezetőedző által irányított Motherson-Mosonmagyaróvárnak azért is volt értékes a tavalyi helyezés (ötödik hely a női NB I-ben), mert házon belül sokáig küzdött a koronavírus-járvánnyal. A szűk játékosállománynak az extra terhelés miatt súlyos sérülésekkel is meg kellett küzdenie a hajrában, így aztán levonták a tanulságot, azaz mindenképpen meg kellett erősíteni a fiatal csapat keretét.

„Ez többé-kevésbé sikerült, hét játékost igazoltunk, egy újabb fiatal csapatot kell formálnunk – kezdte Gyurka János vezetőedző, aki több stratégiai ponton is változtatna a felkészülés folyamán. – Tavaly rendkívül magas volt a kapott góljaink száma, hátul egy az egy ellen sokszor alulmaradtunk, így az egysoros területvédekezésünkben mindenféleképpen javulást szeretnék elérni.” A szakember elmondta, a felkészülés korai szakaszában az újak felzárkóztatása volt a legfontosabb feladat, ugyanis a széles körű felmérési adatok alapján többeknél jelentős hiányosságokat tapasztaltak.

„Egyénre szabott munkát végeztek a lányok, hogy nagyjából egy szintre tudjuk hozni őket, majd vegyesen kezdtük el a technikai és taktikai felkészítést. A már említett védekezés mellett támadásban is próbáltunk egy-egy új elemet beépíteni a játékunkba – folytatta az MKC szakvezetője, aki szerint az eddig lejátszott négy felkészülési mérkőzés több kérdésre is választ adott.

„Eleinte sok egyéni hibával játszottunk, a Vác elleni meccseken azonban fokozatosan javuló tendenciát mutatott a csapat. Elégedettek lehettünk a támadások számával, a védekezésünk is egyre jobban működött, de az is látszott, hogy a teljesítményünk még hullámzó.”

A nyolchetes felkészülés arra elegendő egy ilyen fiatal társaság esetén, hogy egyfajta arculatot kapjon, ám ahhoz, hogy erős csapattá álljon össze, hosszabb idő kell. „Megítélésem szerint az együttes érettebb kézilabdát játszhat, de ennyi új igazolásnál türelmesnek kell lenni” – fogalmazott Gyurka, aki hozzátette, Tóth Gabriella visszatérését követően még ütőképesebbek lesznek.

Ami a szeptemberben rajtoló idényt illeti, az MKC egymás után harmadszor is szeretne eljutni a nemzetközi kupaszereplésig, emellett Gyurka János határozott célja, hogy olyan fejlődőképes csapatot építsen, amellyel hosszabb távon előbbre léphet.

„Még nem látjuk  tisztán az erőviszonyokat, de ami biztos, hogy a Debrecen tovább erősödött, akárcsak a Siófok. A többieket egyelőre nem tudjuk hova helyezni, ezért óvatosnak kell lennünk” – fogalmazott.

MOTHERSON-MOSONMAGYARÓVÁR 2022–2023
Érkezett: Albek Anna (TuS Meztingen), Bardi Fruzsina (Alba Fehérvár), Csire Fanni (Szombathelyi KKA), Faragó Luca (Vasas SC), Ines Ivancok (HSG Bensheim/Auerbach Flames), Sztankovics Kyra (Győri Audi ETO KC), Tóth Nikolett (két év kölcsön, FTC-Rail Cargo Hungária)
Távozott: Ana Kojics (Siófok), Bojana Milics (CS Dacia Mioveni), Csekő Brigitta (kölcsönből vissza, Győri Audi ETO KC), Török Lilly (kölcsönből vissza, DVSC; kölcsönbe, Siófok), Török Rebeka (Pénzügyőr SE)
Maradt: Babinszky Lara, Hajtai Vanessza, Kovács Patrícia, Lancz Barbora, Mihály Petra, Mistina Kitty, Pásztor Noémi, Soltész Kíra, Stranigg Zsófia, Szemerey Zsófi, Tanja Asanin, Tóth Eszter, Tóth Gabriella

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik