Női kézi: ilyen nincs - újabb súlyos sérülés a Győri ETO-nál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.18. 10:54
null
A Lunde pótlására érkező Grubisic pótlásáról is gondoskodniuk kell a győrieknek (Fotó: gyorietokc.hu)
Úgy tűnik, el van átkozva ebben a szezonban a Győri Audi ETO női kézilabdacsapata. A Siófok elleni szombati bajnokin ugyanis újabb súlyos sérülés történt, Jelena Grubisic egy büntető védése során a jobb térdében elülső keresztszalag-szakadást szenvedett.

Kapusposzton is erősen megfogyatkozott a kétszeres BL-győztes együttes kerete. A norvég Katrine Lunde terhessége és a keresztszalag-szakadását követően visszatérő Csapó Kyra nemrégi bokaszalag-szakadása után egy hetesnél Jelena Grubisic is megsérült a szombati, Siófok elleni bajnokin. Már a tegnapi meccs után félő volt, hogy nagy a baj, a mai részletes orvosi vizsgálat pedig igazolta a pesszimista jóslatokat.

„Kisebb holdasporcsérülés mellett teljes elülső keresztszalag-szakadás történt. A műtétre hamarosan sor kerül, amelyet követően hat hónapos rehabilitációra lesz szükség" – nyilatkozta dr. Balogh Péter csapatorvos a klub hivatalos honlapjának.

Mint ismert, a szezon végén távozó Lundéhoz hasonlóan Görbicz Anita is anyai örömök elé néz, Orbán Adrienn és Eduarda Amorim pedig szintén szalagszakadással dőlt ki a teljes idényre. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy Susann Müller korábban egymás után kétszer is eltörte az ujját, a közelmúltban pedig a jobb szélen Bódi Bernadett tehermentesítésére érkező Jana Knedlíkova orrtörést szenvedett, elmondhatjuk, ritka sérüléshullám sújtja a győrieket. Ezek után tényleg nem lehet elvárás a harmadik BL-cím, de a jövő szerdai, Ferencváros elleni bajnoki rangadót is erősen tartalékos felállásban kénytelen megvívni a Győr.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik