Női kézi: Hornyák és Kovacsics nem játszhat a válogatottban

Vágólapra másolva!
2017.03.15. 17:04
Hornyák Dóra és Kovacsics Anikó sérülés miatt nem játszhat a magyar női kézilabda-válogatott pénteki barátságos mérkőzésén a horvát csapat ellen.

A magyar szövetség honlapjának szerdai beszámolója szerint a Ferencváros játékosai a Bajnokok Ligája középdöntőjének múlt hétvégi utolsó fordulójában sérültek meg, és bár megjelentek az edzőtáborban, a vizsgálatokat követően hazatértek. Helyettük a dunaújvárosi Szalai Babett csatlakozik a kerethez.Szalai Babett csatlakozik a kerethez.

A győri összetartás során Kim Rasmussen szövetségi kapitány napi két edzést tart csapatának. Az első két napon a felnőtt válogatottal edzett Faluvégi Dorottya is, kedden azonban csatlakozott a juniorokhoz, hiszen a hétvégén Európa-bajnoki selejtezőn lép pályára a korosztályos együttessel Macedóniában.

Az FTC irányítója, Szucsánszki Zita gyermeket szeretne, ezért elképzelhető, hogy júniusban a szlovákok elleni világbajnoki selejtezőn már nem tud a csapat rendelkezésére állni, ezért már most sem tagja a keretnek.

„Ősszel óriási kihívás volt a közös munka, hiszen sorra estek ki a játékosok különböző okok miatt, ezúttal azonban itt van velünk szinte a teljes keret. A horvátok elleni találkozó fontos, de csak magunkra koncentrálunk pénteken is” – nyilatkozta a dán edző.

A pénteki felkészülési találkozó 18 órakor kezdődik az Audi Arénában. A vendégek keretében több NB I-es játékos is helyett kapott: Sonja Basic a Vác, Katarina Jezic a Siófok, Camila Micijevic a Dunaújváros, Zeljana Stojak az Érd, Lea Vukojevic pedig a Mosonmagyaróvár együttesében szerepel.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (Érd), KISS Éva (Győri Audi ETO)
Jobbszélsők: BÓDI Bernadett (Győri Audi ETO), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Irányító, átlövők: GÖRBICZ Anita (Győri Audi ETO), KLIVINYI Kinga (Érd), KOVÁCS Anna (Dunaújvárosi KKA), PÁLOS-BOGNÁR Barbara (Budaörs), SZALAI Babett (Dunaújvárosi KKA), SZEKERES Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), TERMÁNY Rita (MTK Budapest), TOMORI Zsuzsanna (Győri Audi ETO), ZÁCSIK Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Beállók: KISFALUDY Anett (Érd), MÉSZÁROS Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria), SIRIÁN Szederke (DVSC-TVP)
Balszélsők: ERDŐSI Ildikó (Siófok KC), PUHALÁK Szidónia (Győri Audi ETO), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik