Női kézi: Holta, Lakatos, Szarková – a Siófok három új játékost jelentett be

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2021.02.09. 09:46
null
Lakatos Rita Siófokon folytatja pályafutását (Fotó: Földi Imre)
Malin Holta, Lakatos Rita és Simona Szarková a következő idénytől a Siófok női kézilabdacsapatát erősíti – jelentette be a Somogy megyei klub a hivatalos honlapján.
LESZNEK MÉG ÉRKEZŐK ÉS TÁVOZÓK
„Az elmúlt hónapokban rengeteget dolgoztunk azért, hogy a következő szezonra is ütőképes csapatot tudjunk összeállítani – mondta Fodor János, a Siófok KC ügyvezetője. – Danyi Gábor érkezésével egy új koncepció mentén indultunk el. Bizonyos elvek alapján raktuk össze a keretet. Szerettünk volna fiatalítani az átlagéletkoron, hiszen az a fajta stílus, ami a jövő csapatát jellemezheti majd, megköveteli ezt. Nemcsak jó játékosokat, hanem személyiségeket is kerestünk, akik a klub és a csapat érdekeit tartják szem előtt. Emellett természetesen nagyon fontosak a gazdasági szempontok is. A Covid-helyzet minden sportklubot próbára tesz, ez alól mi sem vagyunk kivétel. Úgy gondolom, hogy az előbb említett szempontokat figyelembe véve nagyon elégedettek lehetünk a lányok megszerzésével. Mindhárman az átigazolási listánk legelején voltak. Lakatos Rita, Malin Holta és Simona Szarková meghatározó játékosai lesznek az új SKC-nak, a csapat gerincét fogják adni. Nagy reményeket fűzünk hozzájuk, bízunk benne, hogy itt Siófokon teszik meg pályafutásuk következő nagy lépését. Ami a jövő évi keretet illeti, egyaránt lesznek még érkezők és távozók. Hamarosan bemutatjuk a teljes névsort.”

A 27 esztendős norvég irányító érkezéséről már beszámoltunk: Malin Holta a Sola HK-tól igazol a Balaton-partiakhoz.

„A szezon végén mindenképpen szerettem volna váltani – idézi a siofokkc.hu Malin Holtát. Miután megtudtam, hogy a Siófok érdeklődik irántam, nem volt kérdés számomra, hogy ezt az utat választom. Több honfitársam is szerepel a magyar bajnokságban, velük is beszéltem. Fontos volt számomra Silje Solberg véleménye. Elismerően és boldogan beszélt a Siófokon töltött időszakáról. Nekünk norvégoknak kimondottan vonzó a magyar élvonal, mindig is szerettem volna kipróbálni magam egy ilyen bajnokságban. Budapesten már jártam, Siófokról és a környékről pedig sokat olvastam az utóbbi hetekben. Azt mondják, hogy Siófok egy igazi kis ékszerdoboz, a Balaton-part pedig gyönyörű. Egy fiatalos, dinamikus, gyors kézilabdát játszó csapatot szeretnének Siófokon felépíteni, és pontosan ez az, amit én is képviselek. Szeretnék minél sikeresebb lenni Magyarországon, ez egy nagy lehetőség, egy újabb lépcsőfok a pályafutásomban.”

A 2018-ban junior világbajnoki címet nyerő Lakatos Rita a Győri Audi ETO játékosa, jelenleg kölcsönben a Vácban kézilabdázik.

„Úgy éreztem, hogy új impulzusokra van szükségem, így örömmel fogadtam a Siófok megkeresését. Döntésemben komoly szerepet játszott a vezetőedző, Danyi Gábor személye. Nagyon motivált vagyok és izgatottan várom a következő szezont, de addig is még rengeteg feladat vár rám a jelenlegi klubommal”
– mondta a 21 éves irányító, aki az NB I mostani idényében tizenegy mérkőzésen összesen negyven gólt dobott.

AZ EDDIGI TÁVOZÓK
Mint ismert, a 2020–2021-es idény végén távozik a Siófoktól két irányító, Gnonsiane Niombla és Tóth Gabriella, a kapus Szikora Melinda és a balszélső Hársfalvi Júlia. Niombla a francia Paris 92 csapatához, Tóth a Mosonmagyaróvárhoz, Hársfalvi pedig a Ferencvároshoz igazol.

Lakatos Rita korábban megfordult Norvégiában is, a 2020-as Európa-bajnokságon tagja volt a magyar válogatottnak.

A 29. életévét január elején betöltő Simona Szarková a Mosonmagyaróvártól szerződik a Siófokhoz. A szlovák válogatott balátlövő a mostani NB I-es évadban 66 gólt dobott, amivel vezeti csapata házi góllövőlistáját.

„Az idény végén lejár a szerződésem Óváron, és úgy döntöttem, szeretnék továbblépni a pályafutásomat illetően – nyilatkozta Szarková, aki 2018 óta kézilabdázik Mosonmagyaróváron. – Amikor a menedzserem hívott és jelezte, hogy a Siófok érdeklődik irántam, akkor gyakorlatilag el is dőlt bennem, hogy mit szeretnék. Testközelből figyelhettem az elmúlt években a klub fejlődését és nagyon tetszik, amit látok. Fontos volt számomra az is, hogy Magyarországon tudjak maradni közel a családomhoz. A leendő vezetőedző felvázolta nekem, hogy milyen stílust szeretne meghonosítani Siófokon és ez pont az, amit én is szeretek. Rengeteg munka, gyors és dinamikus kézilabda. Ami kifejezetten motivál, az a nemzetközi porond, ez nagyon hiányzik a karrieremből. Nagyon várom már ezt az új fejezetet, de addig is a jelenlegi klubomra koncentrálok, szeretnék szép eredményekkel távozni innen.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik