Az Odenséből két holland is érkezik Győrbe (Fotó: gyorietokc.hu)

 

Mindkét holland az új vezetőedző, Urlik Kirkely volt csapatából, a dán Odenséből érkezik jövőre Győrbe, és egyaránt hároméves szerződést írt alá.

A 23 éves Dione Housheer hat éve már Dániában játszik, 2021 óta tagja az Odensének, előtte három idényen át a Nyköbinget erősítette. A tehetséges jobbátlövő világbajnokságot nyert Hollandiával 2019-ben, valamint egy Európa-bajnoki bronzérmet is bezsebelt a nemzeti csapattal. Az Odensével kétszeres dán bajnok és egyszeres kupagyőztes, tavaly pedig őt választották meg a liga legjobb jobbátlövőjének.

 
Ulrik Kirkely stabilan játszó, győztes csapatot akar építeni Győrben

„Fiatal korom óta álom volt számomra, hogy itt játszhassak. Hatévnyi dániai tartózkodás után úgy éreztem, készen állok arra, hogy megtegyem a következő lépést a karrieremben, és tagja legyek a világ egyik legjobb csapatának. Hosszú évek óta követem az ETO-t, többször játszhattam ellenük az otthonukban is. Éppen ezért nincs bennem semmi kétség a döntés helyességéről, hiszen Győrben pályára lépni minden alkalommal különleges élmény volt” – jelentette ki Housheer.

A szintén 23 esztendős Bo van Wetering honfitársával szintén nyert világbajnokságot, valamint dán és holland bajnok is. Karrierje során az Odensén kívül megfordult még a  Westfriesland SEW, a VOC Amszterdam és a TuS Metzingen csapatában.

„Az elmúlt években igazán közelről tapasztalhattam meg többször is, milyen ellenük játszani, megtapasztaltam a hihetetlen hangulatot a csarnokban. Pontosan ezért várom már nagyon, hogy az ETO-család része legyek magam is. Sokat köszönhetek az Odense csapatának, amiért örökké hálás leszek nekik, de úgy érzem, eljött az ideje, hogy továbblépjek a karrieremben” – fogalmazta meg Houseerhez hasonlóan érzéseit Wetering.

Az ETO-ban jelenleg a szlovén Ana Gros és Rju Un Hi szerepel a jobbátlövő poszton, a dél-koreai játékosnak viszont jövő nyáron lejár a szerződése. A balszélen két magyar válogatott, Szöllősi-Schatzl Nadine és a jelenleg sérülésből lábadozó Fodor Csenge játszik (előbbinek szintén lejár a szerződése az idény végén), kérdés, a holland válogatott egyikük helyére érkezik-e. 

„A mostani bejelentések után sem állunk meg, folytatjuk a munkát. Zajlanak tárgyalásaink házon belül a szerződéshosszabbításokról, illetve kapcsolatban vagyunk további játékosokkal is, azaz a közeljövőben várhatóak még bejelentések” – nyilatkozott az átigazolásokról Endrődi Péter, a Győri ETO Kft. ügyvezetője, aki a közelmúltban arról beszélt, két-három bejelentés is érkezhet a jövő keretét illetően, amelyekkel kicsit felbolygatták az átigazolási piacot. Az elkövetkező hetekben meglátjuk, hogy utóbbi alatt a mostani hírre gondolt-e, vagy még készülnek nagy durranással. 

A szintén holland világbajnok balátlövő Kelly Dulfer leigazolását egy héttel ezelőtt jelentették be a győriek.