Női kézi: Nora Mörk térdszalagja elszakadt, 9. műtéte jön

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2019.08.26. 13:23
Nem úgy sikerült a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC-től távozó Nora Mörk bemutatkozása a CSM Bucuresti női kézilabdacsapatában, ahogy eltervezte: a norvég jobbátlövő térdsérülést szenvedett a Ramnicu Valcea ellen 29–23-ra megnyert Szuperkupa-mérkőzésen.

A világ- és háromszoros Európa-bajnok játékos könnyes szemmel hagyta el a pályát. A klub még aznap este közleményében jelezte, hogy Mörk fájdalmat érzett a térdében, és ezért nem tudta folytatni a játékot.

Mörknek a pályafutása során összesen nyolcszor kellett megoperálni a térdét, legutóbb tavaly októberben, mivel februári sérülése után elsiette a visszatérését.

Később a román Gazeta Sporturilor saját forrásra hivatkozva írta meg, hogy a hétfői vizsgálat során kiderült, Mörk bal térdében elszakadtak a szalagok (ezelőtt a jobb térdével történt hasonló), és ez akár a pályafutása végét jelentheti. A lap hozzátette, már a svédországi felkészülési tornán gond adódott a szalagjaival, elképzelhető, hogy arra sérült rá.

A CSM Bucuresti hétfőn délután adott ki hivatalos közleményt, melyben úgy fogalmaz: Mörk szalagszakadást szenvedett, a sérülés súlyos, így térdműtétre van szükség – a kiváló jobbátlövő karrierje során kilencedszer fekszik kés alá.

„Nem hiszem el, hogy ez bekövetkezett, iszonyú balszerencsés vagyok. Jó formában voltam, jól mentek a dolgaim. Sajnálom, hogy nem leszek ott a lányok mellett az előttünk álló időszakban, és nem segíthetem őket a céljaink elérésében” idézi a bukaresti klub honlapja Mörköt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik