Női kézi: Heidi Löke 11 év után visszatért a Larvikhoz

Vágólapra másolva!
2022.08.02. 09:09
null
Heidi Löke 11 év után visszatért a Larvikhoz (Fotó: AFP)
Visszatért korábbi sikerei helyszínére, a norvég női kézilabda-bajnokság legutóbbi kiírásában tizedik Larvikhoz az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes, kétszeres világbajnok és olimpiai bajnok beálló, Heidi Löke, aki a címvédő és BL-induló Vipers Kristiansandot hagyta ott, hogy együtt játszhasson többek között unokahúgával, Astrid Lökével.

A 39 éves klasszis előbb 2000 és 2002, majd 2008 és 2011 között erősítette a Larvikot – az utolsó esztendőben a BL-ben is diadalmaskodtak –, ezt követően lett a Győri Audi ETO KC játékosa, s a Rába-partiakkal öt-öt magyar bajnoki cím és kupagyőzelem mellett a Bajnokok Ligáját háromszor nyerte meg, míg kétszer kikapott a döntőben.

Löke 2017-ben távozott Győrből és a Storhamarhoz igazolt, ahonnan két évvel később szerezte meg a Vipers Kristiansand, mellyel a 2020–2021-es kiírásban ötödször is BL-győzelmet ünnepelhetett a két-két norvég bajnoki cím és kupasiker mellett.

A 226-szoros válogatott, kétszeres világbajnok, négyszeres Európa-bajnok beállónak még egy évig élő megállapodása volt a Kristiansandnál, ám a klub lehetővé tette, hogy felbontsa a szerződését és 2011 után visszatérjen a Larvikhoz, melynek színeiben 139 mérkőzésen 1101 gólt szerzett – jelezte a klub honlapja.

„Itt újra szeretném felépíteni magam, de jó formában vagyok és megvan az ambícióm, hogy újra a válogatottban szerepeljek. Bízom benne, hogy a kemény munka kifizetődik” – fogalmazott a Larvik honlapján Heidi Löke, aki Instagram-oldalán köszönetet mondott a Kristiansandnak, hogy megértette a beálló családi helyzetét és segítette a Larvikhoz való visszatérését, így együtt játszhat unokahúgával, a húszéves jobbszélsővel, Astrid Lökével.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik