A labda szemmel láthatóan nem haladt át teljes terjedelmével a gólvonalon

A már két forduló után edzőt váltó Valcea a norvég Bent Dahl irányításával végig – olykor négy góllal is – vezetett a címvédő bukaresti csapat ellen, amely rendre csak a 15 gólos Cristina Neagunak köszönhetően tudott egyenlíteni.

Utoljára 20 másodperccel a mérkőzés vége előtt (30–30), az utolsó hazai támadásnál pedig bár Mireya González lövése átjutott Jelena Grubisicen, a visszanyúló horvát kapusnak a gólvonalon sikerült megállítania a labdát. Az alapvonalon álló Ionut Ifrim játékvezető mégis gólt ítélt, és mivel a román kézilabdában – a többi sportághoz hasonlóan – egyelőre szó sincs a videobíró bevezetéséről, a bukarestiek hiába reklamáltak, elvesztették a mérkőzést.

Dahl ezzel főnökét győzte le, hiszen a norvég edző a CSM-et is edző Adrian Vasile szövetségi kapitány segítője a román női válogatottnál. A bajnokságban pedig négy forduló után már nincs hibátlan csapat, veretlenül is csupán a listavezető Dunarea Braila (10 pont) és a hatodik Craiova (8) áll. A CSM 9 ponttal csak a negyedik, míg a 7 pontos Valcea a hetedik helyet foglalja el.