Női kézi: három kulcsjátékossal hosszabbított a Győr – hivatalos

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2019.09.17. 13:14
null
Hansen, Oftedal és Brattset is hosszabbított (Fotó: Győri ETO)
A női kézilabda Bajnokok Ligájában címvédő Győri Audi ETO szerződést hosszabbított Kari Brattsettel, Anne Mette Hansennel és Stine Oftedallal.

Bartha Csaba, a Rába-parti klub elnöke elmondta, Brattset és Oftedal két évvel hosszabbított, míg Hansen kettő plusz egy évre szóló új megállapodást írt alá. Utóbbiról dán sajtóhír alapján már beszámoltunk a délelőtt folyamán.

Az elnök elmondta, hogy azért nem a szokásos január és március közötti időszakban hosszabbították meg a klub három kulcsjátékosával a szerződést, mert az idei szezon rendkívül nehéz lesz. A jövő héten elkezdődik a nemzeti csapatoknál a felkészülés, januártól májusig havi hét-nyolc mérkőzést fognak játszani, május után indul a kvalifikáció az Európa-bajnokságra és az olimpiára, majd készülnek a hazai bajnokság fináléjára és a Bajnokok Ligája négyes döntőjére, a final fourra – sorolta.

A 25 éves dán válogatott Hansen 2017-ben érkezett az ETO-hoz, és az elmúlt két év során egyre meghatározóbb szerepet harcolt ki magának a BL-győztes csapatban. Védekezésben és támadásban is lehet rá számítani, Eduarda Amorim jövőbeni visszavonulása után is meg tudja oldani a posztot. Az elmúlt éve igazán jól sikerült a Győrrel, amellett, hogy újra triplázott a csapattal, beválasztották a Bajnokok Ligája álomcsapatába is, ráadásul ő kapta a legtöbb szavazatot. Közben hazájában karrierje során először szavazták meg a legjobb válogatott játékosnak.

„Nyilván a múlt remek eredményei miatt nagyobb az elvárás is felénk, de engem ez csak még inkább motivál. Hiszem, hogy idén is remek eredményre vagyunk képesek” – mondta Hansen a hosszabbítás kapcsán.

A norvégok 27 esztendős világklasszisa, Oftedal ugyancsak 2017-ben igazolt Győrbe. Az irányítót az előző idényben szintén beválasztották a BL álomcsapatába. Nycke Groot távozásával még fontosabb a szerepe, a Danyi Gábor-féle játékstílus igazán passzol hozzá.

„Nagyon boldog vagyok, hiszen tovább élem az álmomat – kezdte Oftedal. – Számomra nagy lehetőség volt Győrbe igazolni, és a válogatott után klubszinten is a legjobbakkal játszani. Szerencsére minden adott itt, hogy csak a kézilabdára koncentráljunk. Nem volt kérdéses, hogy maradni szeretnék, így könnyen megegyeztünk. Kétéves szerződést írtam alá, és bízom benne, hogy a továbbiakban is ugyanilyen eredményesek leszünk együtt a csapattal.”

Voltak más érdeklődők, de Győr a tökéletes hely – Oftedal

Honfitársa, a beállós poszton bevethető Brattset tavaly nyár óta tagja az ETO-nak. Első idényében szintén triplázott a Győrrel, mindkét kapu előtt rendkívül megbízható teljesítményre képes.

Már az első évem is fantasztikus volt, hiszen mindent megnyertünk, amit csak lehetett. És nyilván idén sem csökkent az étvágyunk. Remek közösség van Győrben, a csapat nagyon érzi egymást, mindenki tudja a dolgát és küzdünk egymásért. Hihetetlen számomra a közeg, ami a kézilabdát körülveszi Győrben, a szurkolók nagy támogatást nyújtanak nekünk. Örülök, hogy három évig biztosan tagja lehetek ennek a csapatnak!” – nyilatkozta Brattset.

Könnyű döntés volt, a Győr a világ legjobb csapata – Anne Mette Hansen

Az ETO sajtótájékoztatója:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik