Női kézi: három ETO-játékos az év legjobbja jelöltjei között

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.06. 12:28
null
A Metz ellen nyolc gólt szerző Nycke Groot is jelölt az év legjobbja címre (Fotó: Török Attila)
A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) közzétette a 2017-as év legjobb kézilabdázójának járó díj jelöltjeit. A nőknél a Győri ETO három játékosára is lehet szavazni: Nora Mörkre, Stine Oftedalra és Nycke Grootra.

 

A szakértőkből és szövetségi kapitányokból álló bizottság összeállította a jelöltek listáját a 2017 legjobb kézilabdázója díjra. A férfiaknál és a nőknél is 5-5 játékosra szavazhatnak a szurkolók és az újságírók. Előbbieknél két PSG-játékos, a norvég Sander Sagosen és a francia Nikola Karabatic, a Vardar Szkopjét erősítő horvát Luka Cindric, a THW Kiel szintén horvát csapatkapitánya, Domagoj Duvnjak, valamint a Löwen svájci légiósa, Andy Schmid a jelölt.

A nőknél a Bajnokok Ligája-győztes Győri ETO három légiósa, a hétfőn este súlyosan megsérülő Nora Mörk, valamint norvég honfitársa, Stine Oftedal és a holland Nycke Groot neve is bekerült a szűkített listára. A román válogatott Cristina Neagu és bukaresti klubtársa, a svéd Isabelle Gulldén verseng még az év legjobbja címért. Érdekesség, hogy a világbajnok francia válogatottból egy játékos sem került a legjobbak közé.

A szavazást ide kattintva érhetik el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik