Női kézi: Háfra és Schatzl is Győrben folytatja – hivatalos

Vágólapra másolva!
2020.11.16. 14:35
null
Schatzl Nadine (középen) és Háfra Noémi (jobbra) sem hosszabbít az FTC-vel (Fotó: Tumbász Hédi)
Háfra Noémi és Schatzl Nadine sem hosszabbítja meg 2021 nyarán lejáró szerződését az FTC női kézilabdacsapatánál – adta hírül a fővárosi klub a hivatalos honlapján. A Ferencváros közleménye után néhány perccel a Győr mindkét játékos szerződtetését bejelentette.

Háfra Noémi 2013-ban, 15 éves korábban igazolt a Ferencvároshoz, játszott a klub korosztályos csapataiban, majd kölcsönben az MTK-nál, mielőtt Elek Gábor együttesének meghatározó játékosává vált. Schatzl Nadine két évvel később, 2015-ben lett az FTC játékosa, évek óta a csapat első számú balszélsője. A Ferencváros mind a két játékost szerette volna megtartani, de ők úgy döntöttek, nem hosszabbítják meg az idény végén lejáró szerződésüket.

„Háfra Noémit gyerekkora óta nevelgettük, komoly szintre ért, és olyan életút állhatott volna előtte, mint Kökény Beatrixé vagy Szucsánszki Zitáé, hozzájuk hasonlóan a Fradi ikonjává válhatott volna, ezért furcsa és fájó számunkra, hogy nem szeretett volna maradni, de el kell fogadnunk, hogy ez már más világ, hogy ez már nem mindenki számára vonzó – idézi Bognár Lászlót, a kézilabda-szakosztály ügyvezető igazgatóját a fradi.hu. – Schatzl Nadine is fontos játékosunk, meghatározó személyiség az öltözőben és a pályán is, számítottunk volna rá mindkét színtéren a jövőben is. A klub mindent megtett azért, hogy szerződést hosszabbítson a játékosokkal, de ők más csapatba szerettek volna igazolni. Köszönjük eddigi munkájukat, további pályafutásukhoz pedig sok sikert kívánunk.”

Az FTC közleménye után néhány perccel a Győr a hivatalos honlapján Háfra és Schatzl szerződtetését is bejelentette – megerősítve ezzel a Nemzeti Sport korábbi információit.

„Évek óta figyeltük Háfra Noémi játékát – kezdte a Rába-parti klub hivatalos honlapján Bartha Csaba elnök. – Egyértelműen a magyar kézilabdázás legnagyobb tehetsége. Az elmúlt években nagyon sokat fejlődött, és bízom benne, hogy Győrben még jobb játékossá válhat, ami nemcsak nekünk, hanem a magyar válogatottnak is az érdeke. Korábban is elmondtam, ha van olyan magyar játékos, aki a Győr szintjét képviseli, akkor mindent megteszünk, hogy itt szerepelhessen. Noémi maximálisan megfelelt az elvárásainknak, éppen ezért hároméves szerződést írtunk alá.”

A klubelnök elárulta, Háfrához hasonlóan Schatzl Nadine is három évre szóló megállapodást kötött az ETO-val.

„Nada a megbízhatóság záloga. Évről évre a legstabilabb teljesítményt nyújtotta, folyamatosan magas szinten teljesített, nyilvánvaló volt, hogy megpróbáljuk őt Győrbe hozni. A klubunk filozófiájába tökéletesen illeszkedik, ráadásul felnőttjátékossá épp Győrben vált, így nem túlzás kijelenteni, hogy hazatér jövő nyáron. Biztos vagyok benne, hogy a balszélső posztot Nada és (Fodor) Csenge kiemelkedően oldja majd meg. Hosszútávú, hároméves szerződést írtunk alá” – mondta Bartha Csaba.

Az ETO hivatalos honlapján Háfra és Schatzl is megszólalt az átigazolásáról, mindketten kiemelték, hogy várják már pályafutásuk következő fejezetét, de a jelenlegi idényben még mindent megtesznek az FTC sikeréért.

Schatzl Nadine az Instagram-oldalán írt a döntéséről: „Nehéz döntést kellett meghoznom, eddigi életem során talán a legnehezebbet. Majdnem 6 szezon után elhagyom a Ferencvárost. De búcsúnak az ideje még nem jött el, hiszen még a nagy feladatok most jönnek, a szezon hátralévő idejében is minden tőlem telhetőt megteszek a csapatért! Hajrá Fradi!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik