Női kézi: Gulácsiék is segítenek a lipcsei csapatnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.17. 18:37
Komoly adósságot halmozott fel a német női kézilabda-bajnokságban szereplő HC Leipzig, amelynek a helyi labdarúgócsapat, a Gulácsi Pétert is a soraiban tudó RB Leipzig is igyekszik segíteni.

Kay-Sven Hähner, a HC Leipzig klubmenedzsere csütörtökön elmondta, 900 ezer euró a tartozásuk, amit szeretnének a szezon végére 500 ezerre csökkenteni, de közben március végéig kell beadniuk a licenckérelmüket a ligához, addigra meggyőző képet kell festeniük a csapat anyagi helyzetéről. A klub jelenleg kéthavi bérrel tartozik a játékosoknak. Létrehoztak egy számlát, amelyre várják a nagyközönség adományait, de ez aligha lesz elég, így nagyon számítanak a város közbenjárására.

A helyi focicsapat, az RB Leipzig is szeretne segíteni: Benjamin Ippoliti szóvivő elmondta, a vasárnapi, Borussia Mönchengladbach elleni bajnokin viselt mezeiket felajánlják árverésre, valamint megengedik a kéziseknek, hogy a következő hazai Bundesliga-meccsükön a stadionban és a környékén rendezzenek gyűjtést.

A játékosoknak február 15-ig volt lehetőségük jelezni, ha távozni szeretnének, ezzel végül „csak" a kapitány Katja Kramarczyk élt, a kapus a Bayer Leverkusenhez szerződött.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik