Anna Szedojkina a nyáron Moszkvába igazol (Fotó: AFP)

Az életkörülményeim úgy változtak, hogy a váltás tűnt a legjobb megoldásnak. Vannak játékosok, akik majdnem minden évben klubot cserélnek, ők jobban hozzá vannak szokva a hasonló lépésekhez. Nekem ez mindössze a második klubváltásom lesz a karrierem során, a mostani döntésem azonban nincs hatással a hozzáállásomra. Továbbra is a legjobbamat fogom nyújtani minden edzésen és mérkőzésen”mondta Anna Szedojkina a CSZKA honlapjának.

A rutinos, olimpiai aranyérmes kapus 2015-ben igazolt a Rosztovhoz, amellyel négy bajnoki címet, négy kupát, öt szuperkupát és egy EHF-kupát nyert, tavaly pedig döntős volt a Bajnokok Ligájában.

Érdekesség, hogy Szedojkina mellett a jobbszélső Marina Szudakova is a moszkvai csapatba távozik Ambros Martín együttesétől, utóbbi helyére érkezik az Érdet elhagyó Katarina Krpezs-Slezák.

A súlyos sérülésből visszatérő beálló, Majja Petrova, valamint a balátlövő Regina Kalinyicsenko befejezi a pályafutását, rajtuk kívül távozik az irányító Irina Nyikityina, a német beálló, Julia Behnke a Ferencvárosba, a holland balátlövő, Lois Abbingh az Odensébe, míg a jobbátlövő Valerija Maszlova a Buducsnosztba igazolt.

Az érkezők oldalán találjuk Krpezs-Slezák mellett a francia irányítót, Grace Zaadit és a svéd beállót, Anna Lagerquistet.