Debre Viktor: Azért fogunk dolgozni, hogy nyerjünk valamit (Fotó: hcdac.sk)

A cseh-szlovák Mol Ligában harmadik, ezen belül a szlovák pontvadászatban második lett az előző idényben a HC DAC, de Debre Viktor együttese emellett egy kupaezüstöt is szerzett, s fokozatos építkezésen esik át – hívta fel a figyelmet a csapat sajtótájékoztatóján Horváth Zoltán, klubelnök.

Kitért rá, a nemzetközi porondon szimpatikus újoncként szerettek volna debütálni, ehhez képest a legjobb nyolcig jutottak.

„A célokat illetően mindez idén sem lehet másképp. Ezek jó alapul szolgálnak ahhoz, hogy előbbre és magasabbra vágyjunk, a legmagasabb pozíciókért szálljunk harcba a három versenyben, amelyben szerepelünk (MOL Liga, szlovák kupa, Európa-kupa – a szerk. megj.). Szeretnénk túlszárnyalni vagy legalább megismételni az előző év európai szereplését is” – idézi Horváth Zoltánt a parameter.sk.

A sajtótájékoztatón bemutatták a Dunaszerdahely öt új igazolását, a Koszovóból érkező brazil beállót, Ligia Costát, a Csehországból igazolt Eliska Desortovát, az Alba Fehérvár fiatal kapusát, Gajdóczi Barbarát, a 2016-os ifi-vb gólkirálynőjét, a Kozármislenytől megszerzett Hornyák Bernadettet, valamint a Vasas jobbszélsőjét, Kovács Noémit, illetve sérülés után Kristina Pastorková visszatérhetett a csapatba, de Bugár Cintiának a következő idényt is ki kell hagynia.

Azért fogunk dolgozni, hogy nyerjünk valamit, mivel ezüstéremből és bronzból is már van” – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Debre Viktor, a DAC vezetőedzője, felhívva a figyelmet arra is, hogy az új játékosok beépítése több időt vesz igénybe.