Női kézi Európa-kupa: bravúros győzelem, továbbjutott a DAC

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2022.01.16. 18:17
null
Továbbjutott a DAC (Fotó: Lelkes Ernő)
Sportünnep Dunaszerdahelyen! A DAC női kézilabdacsapata az Európa-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján 33–21-re legyőzte a Kristianstadot, s továbbjutott. Az első találkozón – melyet szintén a Felvidéken játszották – két góllal a svéd csapat volt jobb.


A találkozó elején ugyan a DAC vezetett, de a svéd csapat fordított. Nem volt sokáig a Kristianstad oldalán az előny, a 7. percben átvette a Dunaszerdahely a vezetést. Debre Viktor játékosai fokozatosan növelték az előnyüket, a szünetben már öt góllal vezettek.

A fordulás után is remekül játszottak Bízik Rékáék, egy pillanatra sem hagytak esélyt a svédeknek. Tíz perccel a vége előtt „Játszik a DAC!” rigmus zengett a dunaszerdahelyi csarnokban, a maximálisan megengedett 130 szurkoló remek hangulatot teremtett. Végül 33–21-re győzött a DAC, s a klubtörténelem legnagyobb sikerét érte el. A dunaszerdahelyi csapat legeredményesebb játékosa Élő Beatrix volt, aki kilenc gólt lőtt.

„Csodálatos, óriási dolog a klub és a játékosok életében ez a továbbjutás. Úgy tűnik, éjszaka megtanultunk kézilabdázni – kezdte a találkozó után Debre Viktor, a DAC mestere. – Szombaton meglepett minket a svéd csapat. Kielemeztük a játékát, jól felkészültünk belőle. Fontos volt, hogy szombaton belőttük a svéd csapat remek kapusát, ma pedig szó szerint szétlőttük őt. Kit szeretnék az Európa-kupában a következő körben? Az a csapat fog jönni, akinek jönnie kell.”

NŐI KÉZILABDA

EURÓPA-KUPA, NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Kristianstad–DAC 21–33 (12–17) – a találkozót Dunaszerdahelyen játszották
Legjobb dobók: Carlström 5, Jacobsen 4, Hansson 3, Aabech 3, ill. Élő 9, Sári 6, Juhos 5, Némethova 5, Bízik 5

Az első találkozón 23–21-re a Kristianstad nyert, összesítésben 54–44-gyel a DAC jutott tovább.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik