Női kézi: Ennél jobb nem is történhetett volna velem – Debreczeni-Klivinyi

Vágólapra másolva!
2020.08.21. 08:35
null
Debreczeni-Klivinyi Kinga a jövő nyári alapozáskor már újra szerelést húzna (Fotó: Kovács Anikó)
Nem mostanra tervezte a gyermekvállalást Debreczeni-Klivinyi Kinga, mégis úgy érzi, jobb nem is történhetett volna vele, de szeretne még kézilabdázni.

 

Váratlan, ám annál örömtelibb fordulatot vett Debreczeni-Klivinyi Kinga élete, hiszen férjével, a szintén kézilabdázó Debreczeni Dáviddal szülők lesznek.

„Szerettem volna játszani a következő évadban – kezdte megkeresésünkre a 28 éves balátlövő, aki két ferencvárosi idény után igazolt a Dunaújvárosi Kohász KA-hoz. – Még nem is fogom fel igazán, hogy anyuka leszek, azt hiszem, majd akkor kezd tudatosulni bennem, amikor mozogni kezd a kicsi. Nem így terveztem, de annál boldogabb vagyok, ennél jobb nem is történhetett volna velem. A kézilabda így most kissé háttérbe szorul, ám nem végleg, visszatérek még.”

Az egészen közelmúltból is több példát találunk arra, hogy (válogatott) kézilabdázók gyermekvállalás után tértek vissza: Szöllősi-Zácsik Szandra remek formába lendült a második gyerkőc érkezése után, szülés után látjuk ismét a pályán Szucsánszki Zitát, Hornyák Dórát és Csiszár-Szekeres Klárát is – Klivinyinél még túl friss a hír, egyelőre nem váltott szót a volt klubtárs kismamákkal.

Az elmúlt két évben vállsérüléssel küzdő, majd azután lassan felépülő játékos nagyszerű formában kézilabdázott eddig ezen a nyáron, ezt edzője, Vágó Attila is megerősítette.      

„Öt-hat átlövésgólt szerzett meccsenként, leküzdötte a pszichés blokkot” – állította a tréner.

„Lekopogom, minden rendben volt – vette át a szót Debreczeni-Klivinyi. – Rosszabbra számítottam a veszélyhelyzet és a leállás után, de szinte százszázalékos állapotba kerültem, pihentem és erősítettem is, ennek a kettőnek köszönhetően jól ment a játék. A lányok is kedvesek, befogadóak voltak.”

A balátlövő szerint a klubban családcentrikusak, tehát jól fogadták a hírt, gratuláltak neki.

„Nálunk is aktuális a téma, hiszen néhány nappal ezelőtt született meg a második gyermekem, tudom, hogy az ember életében ez a legszebb történés, szóval vele örültem, különösen a boldogságát látva – fogalmazott a csapatot nyáron átvevő Vágó Attila. – A rövid idő alatt is nagyon jó embert ismertem meg benne, és nem tagadom, volt néhány álmatlan éjszakám, sok fejtörést okozott, hogy miként pótoljuk. Hat hete dolgoztunk együtt, kialakult a csapat szerkezete, megtaláltuk a kezdőjátékosokat, akik jól teljesítettek egymás mellett, és eredményesek voltak. Kinga javult, jött előre, rendben volt a válla, gólokat lőtt, istápolta a fiatalokat, profi, maximumra törekvő szemlélettel mutatott nekik példát, a társaság életében is fontos szerepet játszott – igaz, ez meg is marad. Hiányzik majd az edzésekről a szellemisége, az alázata.”

Az edző elmondta, nem terveznek igazolni, házon belül oldják meg a válogatott kézilabdázó pótlását, ezért egy-két játékosra nagyobb feladat hárul, és a fiatalok is bizonyíthatnak. Ez pedig nem is baj, hiszen elsődleges céljuk, hogy az utánpótlás legjobbjai közül minél többet beépítsenek a felnőttcsapatba.

Debreczeni-Klivinyi egyébként sem szakad el a társaktól, a héten még velük futott, és a többiekkel marad, ameddig csak lehet.

„Nem szabad hirtelen leállni, meg nem is vagyok otthonülő típus, persze nyolc hónapos terhesen nem lesz más választásom – mosolygott az átlövő, aki egyelőre nem akarta megosztani a világgal, mikorra várják a kicsit. – A szülés után, amint lehetséges, elkezdek mozogni, szeretném jövőre már az alapozást a többiekkel végezni, aztán persze meglátjuk, mit enged a testem.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik