Női kézi: Elek Gábor is csatlakozott a válogatotthoz

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2021.03.18. 10:26
null
Elek Gábor is csatlakozott a válogatotthoz, mindenki a fedélzeten a start előtt (Forrás: AFP)
Mindenki a fedélzeten van az olimpiai selejtező előtt álló magyar női kézilabda-válogatottnál, ugyanis Elek Gábor is megérkezett Győrbe. Mint ismert, a szövetségi kapitány koronavírustesztje pozitív lett az elmúlt héten, és kérdéses volt, hogy egyáltalán csatlakozhat-e a csapathoz. 

Miután a legutóbbi PCR-tesztjei negatívak lettek, így a kazahok elleni nyitó meccs előtti napon már ő irányítja a lányok edzését.

„Most már minden rendben van, bár hozzáteszem, elég enyhe lefolyású volt a betegségem, igazából csak a tesztekre vártunk. Az az idő viszont nem volt rövid, amíg negatívat sikerült produkálni. A válogatottnál más volt a helyzet, mint a Ferencvárosnál, Danyi Gáborral régóta dolgozunk együtt, így míg nem voltam itt, mindent rábíztam. Nyilván végig kapcsolatban voltunk, és a videorendszerünkön keresztül az edzésekbe is bele tudtam nézni. Emellett Görbicz Anita is sokat segített abban, hogy fennakadás nélkül menjen a munka” – mondta Elek Gábor a csütörtöki sajtófélórán. Hozzátette, nagyon jó hangulat fogadta szerda este Győrben, és úgy látja, pszichésen rendben vannak a lányok.

Danyi Gábor az NSO Tv érdeklődésére elmondta, a szállással, az edzéskörülményekkel is minden rendben van Győrben, s egészséges várakozással tekintenek az előttük álló mérkőzések elé.

„Amikor vasárnap megérkeztünk, regeneráló edzést tartottunk, hiszen a Bajnokok Ligája-mérkőzések mindenkinek nagy megterhelést jelentettek. A megbeszélésen elmondtam a játékosoknak, hogy ezeket hagyják maguk mögött, és koncentráljanak a válogatottra. Nyilván ezt ennyivel nem lehet elintézni, de a másnapi edzésen már tanúbizonyságot adtak arról, hogy ez megtörtént, és a Ferencváros játékosain sem láttam már a csalódottságot, amelyet a kiesés okozott.”

Az olimpiai selejtezőn arra a taktikára fognak támaszkodni, amelyet a decemberi Európa-bajnokságra kialakítottak, ebbe belenyúlni nincs lehetőség és nem is célszerű. A meglévő dolgokat akarják hatékonyabban és eredményesebben felhasználni a cél érdekében.

„Nyilván a kazahok elleni meccset is meg kell nyerni, de a legfontosabb a szerbek elleni lesz. Elek Gáborral már beszélgettünk róla, és megvan a tervünk arra, hogyan hozzuk le sikerrel azt a mérkőzést” mondta a magyar női kézilabda-válogatott edzője.

Lukács Viktóriától azt is megtudtuk, hogy a csapatban mindenkinek negatív lett a legutóbbi tesztje, így most már a szállodában belül kijelölt zónákban lehet mozogniuk,elhagyhatják az emeletüket.

A decemberi Európa-bajnokság alatt többször is arról beszéltek a lányok, hogy saját magukra tettek terhet, most sincs azonban sokkal kisebb nyomás rajtuk.

„Az már rég probléma, ha valaki teherként fogja fel a válogatottat. Most ráadásul az olimpiai részvételről beszélünk, mindenkinek ez az álma. De egyébként van segítségünk, velünk dolgozik egy couching-csapat, minden második nap foglalkoznak velünk, akinek szüksége van, azzal egyénileg is beszélgetnek. Viszont most olyan jó a hangulat, annyira egybe van a csapat, hogy nem hiszem, ezzel probléma lenne” – mondta a válogatott jobbszélsője.

Bíró Blanka is megerősítette, hogy nagy elszántsággal tekintenek az előttük álló három meccs elé. Ami hátrányt jelent, hogy a szurkolók nem támogathatják őket a lelátóról, viszont Kovacsics Anikó elmondta, hogy a buzdító üzenetek eljutnak hozzájuk, és így is rengeteg pluszt tudnak adni.

A lányoktól azt is megtudtuk, nem foglalkoznak azzal, hogy az ellenfelek mit nyilatkoznak az olimpiai selejtező előtt, az sem jutott el hozzájuk, hogy a szerbek már arról beszéltek,akár az éremszerzésre is esélyesek lehetnek Tokióban.

NŐI KÉZILABDA OLIMPIAI SELEJTEZŐ
A 2. CSOPORT (GYŐR) PROGRAMJA
Március 19., péntek
17.00:
Magyarország–Kazahsztán (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!
20.00:Orosz csapat–Szerbia
Március 20., szombat

17.30:
Magyarország–Szerbia (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!
20.30:Orosz csapat–Kazahsztán
Március 21., vasárnap

17.30:
Szerbia–Kazahsztán
20.30:Magyarország–Orosz csapat (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

1. CSOPORT:Spanyolország (rendező), Svédország, Argentína
3. CSOPORT:
Montenegró (rendező), Norvégia, Románia

A MAGYAR NŐI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE AZ OLIMPIAI SELEJTEZŐRE
Kapusok:
Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szikora Melinda (Siófok KC)
Jobbszélsők:Kovács Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria), Lukács Viktória (Győri Audi ETO)
Jobbátlövők: Kiss Nikoletta (Siófok KC), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tomori Zsuzsanna (Siófok KC)
Irányítók:Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria), Vámos Petra (DVSC Schaeffler)
Beállók:Helembai Fanny (Váci NKSE), Kisfaludy Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tóvízi Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövők:Csiszár-Szekeres Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szöllősi-Zácsik Szandra (MTK Budapest)
Balszélsők:Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik