(Fotó: Kiss Annamarie)

 

Ahogy megírtuk, nemrégiben változott a versenykiírás: a tagszövetségek két klubjuk esetében is kérhetik az EHF-től, hogy az Európa-liga helyett a Bajnokok Ligájában szerepelhessenek, eddig erre egy esetben volt lehetőségük.

Ennek értelmében a bajnoki harmadik DVSC Schaeffler számára megnyílt a lehetőség a szabadkártya megpályázására. Be is adták a pályázatot, aminek sorsa hamarosan eldől.

Ábrók Zsolt elmondta, hogy minden pró és kontra érvet mérlegre téve döntöttek. Az ügyvezető szerint ez több szempontból olyan lehetőség, amit ki kell használni, hiszen 14 fix meccs lenne a BL-csoportkörben, ahol a gárda teher nélkül találkozhat erős külföldi csapatokkal, amelyekkel szemben lehet hasznos tapasztalatokat szerezni, ez pedig jó sansz lehet a játékosoknak és a válogatottnak is.

„Megtanulunk sokat utazni, regenerálódni például és ezekből a tapasztalatokból kiindulva el lehet jutni majd egy Európa-liga négyes döntőig” – fogalmazott Ábrók Zsolt, hozzátéve: a BL jelentős plusz anyagi megterhelést is jelent a klub számára.