Női kézi El: a Siófok dán ellenfelet kapott az elődöntőben

M. D., V. J.M. D., V. J.
Vágólapra másolva!
2021.04.15. 11:29
null
Nagybányán kerül sor a női Európa-liga négyes döntőjére (Fotó: EHF)
A Siófok KC a dán Herning-Ikast HB csapatával játszik a női kézilabda Európa-liga elődöntőjében – számolt be a csütörtöki sorolás eredményéről az MTI.

 

A másik ágon a francia Nantes Atlantique HB és a házigazda román CS Minaur Baia Mare találkozik egymással.

A csütörtöki, bécsi sorsoláson elhangzott, hogy az idei az első alkalom, amikor négyes döntőt rendeznek a második számú európai kupasorozat végjátékában. A tornára május 8–9-én Nagybányán kerül sor.

A Siófok és a Herning-Ikast eddig kétszer játszott egymással: az EHF-kupa csoportkörében, 2019 januárjában a magyar együttes hazai pályán 4, februárban idegenben 12 góllal győzött, majd az idény végén megnyerte a második számú kupát, amelyben azóta is címvédőnek számít.

A klub honlapján Zdravko Zovko, a Siófok KC vezetőedzője úgy nyilatkozott, a helyszín ideális számukra, hiszen autóbusszal is elérhető. A dán csapat kapcsán úgy fogalmazott, az elődöntőben már nincsen könnyű ellenfél, a Herning-Ikast pedig egy nagyon erős és jó formában lévő együttes.

„A Lada Toljatti nem jelentett gondot számukra, mondhatni könnyedén léptek túl a negyeddöntőn, a négyes döntő azonban egy speciális hétvége. Huszonnégy óra leforgása alatt kell két, nagyon kemény párharcot lejátszani. A pillanatnyi forma fog dönteni” – magyarázta.

Zovko hozzátette, egy hónap áll rendelkezésükre, hogy fizikálisan, mentálisan és taktikailag is a lehető legjobban felkészüljenek.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA
NÉGYES DÖNTŐ (NAGYBÁNYA)
ELŐDÖNTŐ (május 8.)
SIÓFOK KC–Herning-Ikast HB (dán)
Nantes (francia)–CS Minaur Baia Mare (román)
A bronzmérkőzésre és a döntőre május 9-én kerül sor.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik