Női kézi Eb: társas, kártya és már alig várják a sétát – így él buborékban a válogatott

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2020.12.07. 15:43
Jó hangulatban telik a dániai buborékban a magyar női kézilabda-válogatott második szabadnapja, hiszen a szerbek elleni kiütéses győzelem után készülhetnek a hollandok elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésükre. Tomori Zsuzsanna és Háfra Noémi mesélt arról, hogyan ütik el az időt a hotelbe zárva, miközben már természetesen a világbajnok elleni keddi mérkőzés jár a fejükben. Úgy érzik, a szerbek ellen megtalálták azokat a felállásokat, amik igazán működhetnek. De vajon mit mondtak Szöllősi-Zácsik Szandrának, miután 10 gólt dobott vasárnap délután?

A magyar női kézilabda-válogatott balátlövője, Háfra Noémi úgy érzi: mivel a hollandoknak mindenképpen győzniük kell a továbbjutáshoz „vért fognak inni″ a keddi mérkőzés előtt.

„Ismerjük őket, nagyon jó csapatot alkotnak, világbajnokok, még, ha van is hiányzójuk. Két meccsen kikaptak, és készülnek nagyon, hogy ne essenek ki az Eb-ről.”

Tomori Zsuzsanna szerint a szerbek elleni meccsen kiderült, hogy a magyar csapatban kinek, mik az erősségei.

„Egyébként hihetetlen, hogy ennek a csoportnak ez lett a vége: a hollandokkal játszunk ki-ki meccset. Ha valaki ezt mondja, biztos, hogy kinevetem. De azért rajtuk is látszik, hogy próbálnak új csapatot építeni, viszont nagyon jól futnak, nagyon jó fizikumúak. Figyelnünk kell, hogy ne kapjunk gyors gólokat, viszont felállt fal ellen kiegyenlített lehet a mérkőzés. Ha ugyanúgy kintről betalálunk, mint a szerbek ellen, akkor nagyon jó kis meccset fogunk velük játszani. Természetesen úgy megyünk bele, hogy mindenképp meg szeretnénk nyerni.”

Kiderült, hogy kinek, mik az erősségei (Fotó: Kolektiff images)
Kiderült, hogy kinek, mik az erősségei (Fotó: Kolektiff images)

A szerbek elleni siker egy kulcsa Szöllősi-Zácsik Szandra volt, hiszen egymaga 10 gólt szerzett.

„Nagyon örült, mert benne volt már régóta ez a teljesítmény, látszott a bajnokságban is, hogy kezd visszatérni a régi Szani. Már látszik, amikor felugrik, hogy abból biztosan gól lesz. Mondtam neki, remélem, ismét elhozza az ágyúját, hogy megint nyerjünk″tette hozzá tréfásan Tomori.

Persze erre komolyan szükség lehet, Danyi Gábor szövetségi kapitány szerint ugyanis a szerbek elleni teljesítményt még növelni is kell ahhoz, hogy sikeresek lehessenek Hollandia ellen.

Társa, Elek Gábor is úgy látja: nehéz meccs vár rájuk.

„Elmarad ez a teljesítmény a világbajnok csapatétól, de bármelyik pillanatban benne van az, hogy elő tudják rángatni. Megint mentális fölényt kellene kialakítanunk, ha ezt megtesszük, akkor lehet esélyünk. Ha ezt a holland meccset sikerrel tudjuk abszolválni, akkor azt gondolom, hogy ez egy nagyon szép Eb is lehet.”

Ha arra is kíváncsi, hogyan bírják, hogyan élik túl a lányok a buborékot, vagyis a teljes elszigeteltséget, akkor nézze meg az NSO Tv videóját!

Ha az eddig hibátlan és már továbbjutó horvátok a szerbeket is megverik kedden az első találkozón, a késő esti programban pályára lépő magyar együttes csak akkor eshet ki, ha 21 góllal vagy nagyobb különbséggel kap ki az eddig nullapontos hollandoktól. Ha a horvát-szerb meccs döntetlennel, vagy szerb sikerrel zárul, a magyar együttesnek legalább egy pontot biztosan szereznie kell a továbblépéshez.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, DÁNIA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
C-CSOPORT (KOLDING)
December 8. (kedd)

18.15:Szerbia–Horvátország (Tv:Sport1)
20.30:Hollandia–Magyarország (Tv:Sport1, élőben az NSO-n)

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Horvátország2251–47 +44
2. MAGYARORSZÁG21160–50+102
3. Szerbia21155–63 –82
4. Hollandia2250–56 –60
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik