Női kézi Eb: Neagu szerint a bírókon úszott el a románok elődöntője

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2022.11.16. 09:35
null
Románia kiesett, Montenegró jutott elődöntőbe (Fotó: AFP)
Ana Vranes és Marlis Wenninger osztrák játékvezetők nyakába varrják Romániában, hogy a női kézilabda-válogatott 35–34-re kikapott Montenegrótól az Európa-bajnokság középdöntőjében, és ezzel elvesztette esélyét az elődöntőbe jutásra.


A torna során fokozatosan javuló teljesítményt mutató román csapat a mérkőzés helyszíni televíziós kommentátorai szerint az elmúlt évek egyik legjobb játékát nyújtotta kedd este Szkopjében, ám így sem tudta legyőzni a torna egyik házigazdáját, amely ezzel a sikerrel bejutott a legjobb négy közé.

A román csapat sztárja, a nagy valószínűséggel utolsó Európa-bajnokságán szereplő Cristina Neagu szerint ez már a sokadik mérkőzés ezen az Európa-bajnokságon, ahol ez történik.

„Az sem érdekel, ha megint azt mondják, hogy mi, románok mindig csak a bíráskodással foglalkozunk vereség után. Aki azt mondja, hogy nem mi érdemeltük meg a győzelmet, az vagy nem román vagy nem érdekli a sport. Mindenki látta mi történt a pályán, 99,99% hogy az utolsó helyzetnél a montenegrói játékos kétszer indult mielőtt hétméterest harcolt ki. A bírók egyetlen meccsünkön sem akartak videózni. Ma az első perctől az utolsóig harcoltunk, a csapat szenzációs volt, és azt hiszem, mi érdemeltünk győzelmet. Ezek a lányok, akik ma bíráskodtak, szerintem senkinek nem kellene bíráskodjanak” – mondta a mérkőzés után Neagu, aki kilenc góljával ismét csapata legeredményesebb játékosa volt.

Csapatkapitányához hasonlóan, Florentin Pera szövetségi kapitány is nagyon ideges volt a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, viszont Neaguval ellentétben nem bírózott nyíltan. „Gratulálok Montenegrónak, és a játékosaimra is nagyon büszke vagyok. Az utolsó pillanatig harcoltak, számomra megnyerték ezt a mérkőzést. Ennél többet nem akarok most mondani a mérkőzésről, mert nagyon ideges vagyok. Nem sok csapat szerez 34 gólt Montenegró ellen, védekezésben viszont voltak gondjaink” – nyilatkozta Pera.

Valamivel árnyaltabban fogalmazott Sorina Grozav, aki szerint mindkét csapat jól játszott és győzelmet érdemelt. „Nagyon fájdalmas ez a vereség, mert éreztük a pályán, hogy nyerhetünk. A különbséget talán az jelentette, hogy a végén ők játszottak inkább csapatként, mi pedig egyéni megoldásokkal próbálkoztunk. Voltak téves ítéletek, de ilyen a sport, ezen át kell tennünk magunkat. Természetes, hogy ezek idegesítőek, mert a pályán azt éreztük, hogy nyerhetünk, nem voltak sokkal jobbak nálunk” – idézi a Gazeta Sporturilor sportlap a Rapid játékosát.

KÉZILABDA, NŐI EURÓPA-BAJNOKSÁG
KÖZÉPDÖNTŐ, II. CSOPORT (Szkopje)
Románia–Montenegró 34–35
(18–18)
Franciaország–Németország 29–21 (13–9)

A II. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Franciaország 4 4 117–85 +32 8
2. Montenegró 4 3 1 113–109 +4 6
3. Hollandia 4 1 1 2 110–119 –9 3
4. Spanyolország 4 1 1 2 92–108 –16 3
5. Románia 4 1 3 111–116 –5 2
6. Németország 4 1 3 103–109 –6 2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik