Női kézi Eb: még nem gyógyult ki a Győr légiósa, lemaradhat a rajtról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.11.27. 16:56
null
Solberg lemaradhat az Eb rajtjáról (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Továbbra sem gyógyult ki a koronavírus-fertőzésből Silje Solberg, a Győri ETO norvég válogatott kapusa, így lemaradhat a csütörtökön kezdődő női kézilabda Európa-bajnokság rajtjáról. 

Solbergről november 16-án derült ki, hogy elkapta a koronavírust, és még a keddi tesztje is pozitív volt, így egyelőre nem tudott csatlakozni az Eb-re készülő norvég válogatotthoz, továbbra is Magyarországon tartózkodik.

„Szombaton talán okosabbak leszünk, akkor újra tesztelni fogják – mondta Thorir Hergeirsson szövetségi kapitány a norvég Tv2-nek. – Ha negatív mintát ad, akkor jó esély van rá, hogy hamarosan csatlakozhat hozzánk. Azonban még ebben az esetben is különböző orvosi vizsgálatok várnak rá, mielőtt elhagyhatja Magyarországot. Utána kezdheti el az edzéseket, de biztos valamennyi időre szükségelesz, mert három hét kimaradt neki.”

Katrine Lunde gyermekvállalása miatt Solbergre első számú kapusként számítana Norvégia az Eb-n. Ha nem épül fel időben, akkor Emily Sandóra és a héten játszott, Dánia elleni felkészülési meccsen bemutatkozó Rikke Granlundra vár a feladat, hogy megoldják a pótlását.

Hergeirsson szerint is az a legreálisabb forgatókönyv, hogy Solberg nem lesz bevethető még a rajton. A norvégok december 3-án a sérülések és koronavírus-fertőzések által sújtott Lengyelországgal indítják a csoportkört Koldingban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik