Női kézi Eb: Martín távozását megerősítette az orosz szövetség

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.12.17. 07:34
null
Már nem Ambros Martín az orosz női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya (Fotó: AFP)
Megerősítette Ambros Martín női szövetségi kapitány távozását az Orosz Kézilabda-szövetség hivatalos honlapja, hozzátéve, hogy a Hollandia elleni pénteki Európa-bajnoki mérkőzésre az eddigi másodedző, Alekszej Alekszejev készíti fel a csapatot.

 

Martín menesztésének híréről szerda reggel az orosz TASZSZ hírügynökségre és a helyi szövetség elnökére, Szergej Siskarjovra hivatkozva már beszámoltunk, néhány órával ezelőtt pedig az orosz sportági szervezet is megerősítette a hivatalos honlapján, hogy a spanyol szakember azonnali hatállyal távozik a női válogatott éléről.

A közlemény érdemben egyetlen új információt tartalmaz, nevezetesen azt, hogy a Hollandia elleni pénteki Eb-helyosztóra (amelyen az ötödik hely lesz a tét) Alekszej Alekszejev készíti fel az együttest, de a kommüniké arról nem tesz említést, hogy ő irányítja-e a nemzeti csapatot a márciusi olimpiai selejtezőn is, amelyen az oroszok a mieinkkel, Szerbiával és Kínával harcolnak majd a két kvóta egyikéért.

„Ambros Martín nem folytathatja – mondta korábban Siskarjov. – A legutóbbi interjújában úgy fogalmazott, hogy két csapatra összpontosít: az orosz válogatottra és a családjára. Mi most úgy döntöttünk, hogy megadjuk neki a lehetőséget, hogy csak az egyikre kelljen – a családjára. A gyermekei felnevelése bizonyára sok boldogságot jelent majd számára. A gyerekek fontosak, háromgyermekes családapaként nagyon is megértem őt.”

Ambros Martín – aki 2012 és 2018 között egyebek mellett négy Bajnokok Ligája-trófeát nyert a Győri Audi ETO trénereként – 2019-ben lett az orosz női válogatott szövetségi kapitánya, és a tavalyi világbajnokságon bronzéremre vezette a gárdát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik