Női kézi Eb: Már eddig is a norvégokkal foglalkoztunk - Böhn

Vágólapra másolva!
2012.12.13. 23:02
Jobb teljesítményt várt csapatától az oroszok ellen a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Karl Erik Böhn, aki ugyanakkor elmondta, már eddig is a norvégokra készültek, ugyanis nem volt kétsége a montenegróiak győzelmében.

Karl Erik Böhn, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: „Ezúttal szerencsések voltak az oroszok és éppen annyi góllal nyertek, ami elég lett ahhoz, hogy az ötödik helyért léphessenek pályára Belgrádban. Szerencsére nincs sérültünk és a mai meccsen pihentetni is tudtam pár játékost."Karl Erik Böhn, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: „Ezúttal szerencsések voltak az oroszok és éppen annyi góllal nyertek, ami elég lett ahhoz, hogy az ötödik helyért léphessenek pályára Belgrádban. Szerencsére nincs sérültünk és a mai meccsen pihentetni is tudtam pár játékost."

„Jobb meccset vártam magunktól, ez nem az a szint volt, amelyen játszani tudunk. Így is voltak jó egyéni teljesítmények, mint Herr Orsié vagy Kovacsics Anikóé. Már a találkozó előtt a norvégokkal foglalkoztunk, mert nem volt kétségem afelől, hogy Montenegró megveri a spanyolokat. Ha nyernünk kellett volna, nyilván másképp állunk fel, de most nem ez volt az elsődleges."

„Nekem mindenképpen érdekes mérkőzés lesz a szombati. Realista ember lévén, tudom, hogy a norvégok a mérkőzés favoritjai, ráadásul óriási rutinjuk van a világversenyek végküzdelmeit illetően. De tökéletesen ismerem őket és igyekszünk megtalálni azokat a pontokat, ahol megszorongathatjuk őket."

Vitalij Krohin, az oroszok szövetségi kapitánya: „Az egész Eb alatt nagyon balszerencsések voltunk, három döntetlent is játszottunk, hiába harcoltunk keményen. De most végre mellénk szegődött a szerencse, ki tudtuk használni, hogy a magyarok pihentették a kulcsembereket, és elértük a célunkat.

A JÁTÉKOSOK MONDTÁK
Rédei-Soós Viktória: „Akik eddig kevesebbet szerepeltek, vagy szükségük volt a játékra, azok most lehetőséget kaptak. Jó lett volna persze nyerni, de a legfontosabb, hogy mindenki egyformán friss legyen szombaton. Az biztos, hogy védekezésben jobban majd figyelnünk. Talán jobb is, hogy a norvégokkal találkozunk, mert a szerbeket hazai közönség előtt nagyon nehezen tudtuk volna legyőzni. Egyértelmű, hogy a norvégokon lesz a nyomás.”
Kovacsics Anikó: „Gratulálok az oroszoknak, jó meccset játszottunk. Szerettük volna kizárni, hogy már biztosan ott vagyunk az elődöntőben, de elképzelhető, hogy ez tudat alatt mégiscsak ott volt velünk a mérkőzésen. Annak viszont örülök, hogy a kulcsemberek ma pihenni tudtak, és akik eddig kevesebbet játszottak, azok játéklehetőséghez jutottak.”
Bulath Anita: „Nehéz mérkőzés volt, nekem meg főleg, mert régen játszottam irányítót a válogatottban. Ez teljesen új felállás volt, nem is gyakoroltunk még így együtt, de megpróbáltuk kihozni belőle a maximumot.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik