Női kézi Eb: legfeljebb 500 néző lehet a dániai meccseken

MTI (Közzétette: M. D.)MTI (Közzétette: M. D.)
Vágólapra másolva!
2020.10.23. 16:23
A dán kormány döntése szerint a koronavírus-járvány miatt legfeljebb ötszáz nézőt engedhetnek be a szervezők a decemberi női kézilabda Európa-bajnokság dániai mérkőzéseire.

„Joy Mogensen kulturális és egyházügyi miniszter azt közölte velünk, hogy minden mérkőzésre csak ötszáz embert engedhetünk be. Ez rendkívül kiábrándító, mert úgy érezzük, nem hallgatnak ránk” – nyilatkozta Per Bertelsen, a Dán Kézilabda-szövetség elnöke az Ekstra Bladet című lapnak.„Joy Mogensen kulturális és egyházügyi miniszter azt közölte velünk, hogy minden mérkőzésre csak ötszáz embert engedhetünk be. Ez rendkívül kiábrándító, mert úgy érezzük, nem hallgatnak ránk” – nyilatkozta Per Bertelsen, a Dán Kézilabda-szövetség elnöke az Ekstra Bladet című lapnak.

A tornának a dániai Herning és Frederikshavn, illetve a norvégiai Trondheim – itt szerepel majd a magyar válogatott – ad otthont december 3. és 20. között.

Az elnök hozzátette, 4300-as és 3500-as nézőszámra is mutattak be terveket, de mivel ezeket elutasították, már döntöttek a jegyértékesítés leállításáról.

Bertelsen szerint nagyon rossz üzenet ez az alacsony nézőszám, másrészt rendkívül hangulattalanok lesznek a mérkőzések, mert például a herningi Jyske Bank Boxen sportcsarnokban normális körülmények között 12 500 ember lenne a lelátókon.

Hozzáfűzte, éveken keresztül logisztikával foglalkozott, a létesítménynek sok bejárata van, odabent számos mellékhelyiség áll a szurkolók rendelkezésére, tehát magasabb nézőszám esetén sem alakulnának ki csoportosulások.

„Nem látom a hatóságok logikáját. A meghozott döntésnek semmi értelme sincs” – szögezte le Per Bertelsen.

Elárulta, nullszaldósra tervezték a rendezés költségvetését, de a jegybevételek drasztikus csökkentése miatt veszteségesek lesznek, ezért most a kormánytól várnak segítséget a hiány fedezésére.

A MAGYAR VÁLOGATOTT 35 FŐS BŐ KERETE
Kapusok: Bíró Blanka (FTC), Janurik Kinga (FTC), Szikora Melinda (Siófok), Pásztor Bettina (Kisvárda), Triffa Ágnes (Vác)
Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Győr), Katona Flóra (Mosonmagyaróvár), Kovács Anett (FTC), Lukács Viktória (Győr), Such Nelli (Siófok)
Jobbátlövők: Kiss Nikoletta (Siófok), Klujber Katrin (FTC), Kovács Anna (DVSC), Szekerczés Luca (MTK), Tomori Zsuzsanna (Siófok)
Irányítók: Kovacsics Anikó (FTC), Lakatos Rita (Vác), Szucsánszki Zita (FTC), Vámos Petra (DVSC), Tóth Eszter (Mosonmagyaróvár)
Beállók: Kisfaludy Anett (FTC), Pásztor Noémi (FTC), Szabó Laura (Vác), Tóvizi Petra (DVSC), Helembai Fanny (Vác)
Balátlövők: Csiszár-Szekeres Klára (FTC), Háfra Noémi (FTC), Kácsor Gréta (Vác), Kopecz Barbara (Érd), Szöllősi-Zácsik Szandra (MTK)
Balszélsők: Fodor Csenge (Győr), Hársfalvi Júlia (Siófok), Márton Gréta (FTC), Puhalák Szidónia (Győr), Schatzl Nadine (FTC)

NŐI KÉZILABDA EB
A CSOPORTOK
A-csoport – Herning (Dánia):
Franciaország, Dánia, Montenegró, Szlovénia
B-csoport – Frederikshavn (Dánia): Oroszország, Svédország, Spanyolország, Csehország
C-csoport – Trondheim (Norvégia): Hollandia, MAGYARORSZÁG, Szerbia, Horvátország
D-csoport – Trondheim: Románia, Norvégia, Németország, Lengyelország

A MAGYAR VÁLOGATOTT CSOPORTMÉRKŐZÉSEI
December 4., 18.15:
Magyarország–Horvátország
December 6., 16.00: Magyarország–Szerbia
December 8., 20.30: Hollandia–Magyarország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik