Rossz kezdés után simán kikaptunk a horvátoktól a női kézi Eb-n

Vágólapra másolva!
2022.11.06. 17:39
null
Nem bírtunk a horvátokkal (Fotó: Kovács Anikó/MKSZ)
Gyenge kezdés után sokat hibázott, és bár a hajrában zárkózott, végül 21–18-as vereséget szenvedett Horvátországtól a magyar női kézilabda-válogatott az északmacedón, montenegrói, szlovén közös rendezésű Európa-bajnokság második fordulójában, a ljubljanai A-csoportban. A norvégok esti sikerével azonban eldőlt, hogy Oftedalék mellett a mieink is továbbjutottak.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
A-CSOPORT (LJUBLJANA)
HORVÁTORSZÁG–MAGYARORSZÁG 21–18 (10–7)

Ljubljana, Stozice Arena. 1424 néző. V.: Merz, Kuttler (németek)
HORVÁTORSZÁG: PIJEVIC – Japundza 1, Krsnik 1, BLAZEVIC 9 (3), DEBELIC 3, Prkacin, P. Posavec 3. Csere: Kapitanovic (kapus), Jezic, D. Kalaus, Petika 3, S. Posavec 1, Pavlovic. Szövetségi kapitány: Nenad Sostaric
MAGYARORSZÁG: Janurik – Győri-Lukács 4, Klujber, Bordás, Hornyák D., Vámos P. 1, Márton G. 1. Csere: Szemerey (kapus), Kácsor 2 (1), Füzi-Tóvizi 3, Tóth E., Korsós 2, Töpfner 2, Albek, Kuczora 3 (2). Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir
Az eredmény alakulása. 12. p.: 5–0. 18. p.: 7–3. 21. p.: 10–5. 38. p.: 13–9. 49. p.: 17–11. 52. p.: 19–13. 58. p.: 19–16.
Kiállítások: 10, ill. 2 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 5/3
MESTERMÉRLEG
Nenad Sostaric:
– Nagyon fontos győzelem volt a magyarok elleni. Mindkét csapatnak a középdöntőbe jutás a célja, jól felkészültünk belőlük, az volt a szándékunk, hogy néhány góllal megtörjük a ritmusukat, ami sikerült is. Mellette meg akartuk állítani a gyors ellentámadásaikat, itt is sikerrel jártunk. Remek volt a védekezésünk, a kapusunk, Tea Pijevic pedig nagyon magas szinten védett.

ÖSSZEFOGLALÓ

Kulcsfontosságú meccs várt a magyar női kézilabda-válogatottra a ljubljanai Eb-csoportban, egy újabb győzelem ugyanis a biztos továbbjutás mellett már két továbbvitt pontot is jelentett volna. Óvatosságra intett a két évvel ezelőtti kontinenstorna emléke, ahol a nyitányon két góllal jobbnak bizonyult nálunk Nenad Sostaric később bronzéremig menetelő együttese. A horvátok is nélkülöztek klasszis átlövőket (a siófoki Dejana Milosavljevic és Camila Micijevic sem bevethető), noha a Metz mindig mosolygós légiósa hangulatfelelősként ott van csapata mellett a szlovén fővárosban.

A belvárosban egyébként kis túlzással minden sarkon Ana Grosba botlottunk, a szervezők érthető módon a Győr klasszisával hirdetik a tornát. A magyar szurkolók kitettek magukért, füstbombákkal és zászlókkal felszerelkezve várták a mieinket a Stozice Arena előtt. Golovon Vlagyimir két helyen is módosított a benevezett kereten, a kapuban Szikora Melindát Szemerey Zsófi, beállóban Pásztor Noémit Füzi-Tóvizi Petra váltotta. A hangpárbaj már a bemelegítés alatt megkezdődött a két tábor között, ellenben hazai nézőket alig lehetett látni. Ott volt viszont több magyar szakember is, mások mellett Elek Gábor, Németh András és Köstner Vilmos is a helyszínen tekintette meg a mérkőzést.

Idegesen, több hibával indítottuk a meccset, így aztán a Svájc elleni találkozóhoz hasonlóan egyből futnunk kellett az eredmény után. A horvátok jól tördelték és lassították a játékunkat, és eredményesebben is támadtak, tizenegy perc alatt ötgólos előnyre tettek szert. Tea Pijevic, a Fehérvár kapusa többször bemutatta „specialitását” a meccs elején, és két kézzel kapta le a lövéseinket, már amikor egyáltalán addig eljutottunk. Golovin korán kénytelen volt időt kérni, meg kellett valahogy állítanunk a horvátok sorozatát. Feltűnő volt, hogy nem rohantunk rájuk, pedig az első meccsükön látszódott, hogy abba bele tudnak fáradni a meccs végére.

Érkeztek a cserék, majd Vámos Petra a 12. perc végén, a kilencedik támadásunkból lőtte az első gólunkat. Tudtuk, hogy a beálló körüli védekezés meghatározó lesz, ehhez képest a horvátok rendre meg tudták játszani Ana Debelicet a falban. Ettől függetlenül legalább már kezdtünk éledezni, csak sajnos helyzetkihasználásban továbbra sem jeleskedtünk, támadásaink mindössze harminc százalékban jártak sikerrel. Egyedül Füzi-Tóvizi tudott túljárni Pijevic eszén, a társai nem találták rá az ellenszert, Klujber Katrin hetesből a kaput is elvétette. A szünet előtti percek már biztatóbb képet mutattak, a háromgólos félidei hátrány azért inkább ránk nézve volt hízelgő.

A folytatásban Klujber jött ki zavaróba védekezni, de ahogy támadásban sem jöttek be a megoldásai, úgy ezzel sem tudtuk igazán megakasztani a horvátokat. A csereként beállt két szélsőnknek (Korsós Dorina és Töpfner Alexandra) legalább voltak momentumai, ám ez is csak ahhoz volt elég, hogy ötnél ne szakadjunk le jobban. A horvát szurkolók nem véletlenül skandálták Pijevic nevét, a kapus továbbra is ötven százalék körül védett – vagy éppen már túlhelyeztük neki a lövéseket, és a kapufa hárított helyette. Mindent megpróbáltunk, váltogattuk a felállásokat, támadtunk hét mezőnyjátékossal, erőltettük a gyors középkezdéseket, a horvátok azonban a norvégok elleni meccsel ellentétben nem pukkadtak ki. Jó összefoglalása volt a látottaknak az utolsó jelenet, a meccs legjobbjának megválasztott Pijevic még Kácsor Gréta időn túli hetesét is kirúgta, ezzel 21–18-ra nyert Horvátország. A két csapat 29. egymás elleni mérkőzésén – a 17 magyar győzelem és egy döntetlen mellett – a 11. horvát siker született.

Kedd este a címvédő Norvégia ellen zárjuk a csoportkört, és mivel az esti meccsen Oftedalék érvényesítették a papírformát Svájc ellen, Thorir Hergeirsson együttese mellett a mieink is továbbmentek. Ha viszont nulla ponttal indítjuk a középdöntőt, a célként kitűzött nyolc közé kerülés már csak bravúrok árán érhető el.

A csoport másik meccsén: Svájc–Norvégia 21–38 (9–19)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Norvégia2270–44+264
2. MAGYARORSZÁG21151–49+22
3. Horvátország21144–50–62
4. Svájc2249–71–220

PERCRŐL PERCRE

A mérkőzés legjobbjának az Alba Fehérvár KC horvát kapusát, Tea Pijevicet választották.



MÁSODIK FÉLIDŐ

VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS. HORVÁTORSZÁG–MAGYARORSZÁG 21–18

60. perc: Blazevic góljával 21–18 a horvátoknak. Időn túli magyar hetessel zárul a mérkőzés, de Kácsor lövését is védi Pijevic.

60. perc: Stela Posavec labdavesztése után Győri-Lukács révén zárkózunk 20–18-ra.

59. perc: Kácsor gyors góljával 20–17.

59. perc: Golovin Vlagyimir kikéri harmadik idejét is.

59. perc: Blazevic értékesíti hétméteresét, nyolcadik góljával 20–16.

58. perc: Győri-Lukács Viktória lerohanás végén eredményes. 19–16

57. perc: újabb Klujber-hiba, kiesik a kezéből a labda.

56. perc: horvát időkérés.

56. perc: Márton Gréta óriási ziccerben lőtt Pijevicbe...

55. perc: Blazevic adott rossz passzt, amit a mieink Márton Gréta révén használtak ki. 19–15

54. perc: hétméteres kapunk, amit Kácsor lőtt a horvát kapuba. 19–14

53. perc: nem tudják bevenni az üres kaput a horvátok, Kácsor védett. A túloldalon Klujber lőtt Pijevicbe...

52. perc: Klujber sokat vállal, de megint rontott, Blazevic pedig hetesből eredményes. 19–13

51. perc: Paula Posavec ezúttal nem hibázott, de mi megint... 18–13

51. perc: Szemerey védett Posavec lövésénél, majd Győri-Lukács jobb szélről szerzett góljával zárkózunk. 17–13

5

0. perc: Kuczora dobja be a hétméteresét. 17–12

50. perc: először vezetnek hattal a horvátok Blazevic gólja után. 17–11

49. perc: Kuczora lövése a kapufán csattan.

48. perc: Jezicet küldik ki két percre.

47. perc: Klujbernek ezúttal nem megy, de Petika is elhibázta a lövését, Szemerey védett.

46. perc: Blazevic szép bejátszás után, beállóból eredményes. 16–11

45. perc: megint a hét a hat elleni játékkal próbálkozunk és Kuczora ki is használja a kiharcolt hetessel. 15–11

44. perc: újabb magyar hiba, Vámos passzát Bordás nem tudta megfogni. A horvátok viszont nem tudnak ellépni hattal, Blazevic rontott.

44. perc: Golovin Vlagyimir időt kért.

43. perc: a horvát kapus, Tea Pijevic 20 lövésünkből tízet védett, összességében pedig 38 százalékos a magyar lövőteljesítmény.

42. perc: Albek veszít labdát, így nem tudunk zárkózni, majd előbb a horvátoktól Debelic, a mieinktől Töpfner hibázott.

41. perc: Blazevic-bomba, 110 kilométer/órás löketével 15–10.

40. perc: bejátszás után Füzi-Tóvizi beállóból leadott lövését védte Pijevic.

40. perc: elveszik a labdát a horvátoktól, majd Petikát még ki is állítják két percre.

39. perc: Korsós Dorina szép találattal szerzi a mieink tizedik gólját. 14–10

38. perc: ezúttal a horvátok is belerontanak, de Töpfner góljára Stella Posavec gyorsan válaszolt. 14–9

37. perc: Albek harmadik lövéséből sincs gól.

37. perc: Klujber újabb hibája után Blazevic hétméteresgóljával megint öttel megy Horvátország. 13–8

35. perc: ami nekünk előnyből nem ment, a horvátoknak hátrányból igen. Tena Petika góljával 12–8.

Fotó: Kovács Anikó/MKSZ
Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

35. perc: Klujber lövését védte Pijevic, de fault miatt visszafújták, majd Kuczora átlövése az oldalhálóban csapódott.

34. perc: Klujber szép labdaszerzését nem tudtuk kihasználni, de elvették a horvátoktól a labdát. Emberelőnyben támadhatunk.

33. perc: csupán 58 százalékos hatékonysággal lőnek a horvátok, mégis néggyel vezetnek. Korsós Dorina a bal szélről eredményes, ráadásul egy kétpercest is kiharcolt Krsniknek. 11–8

32. perc: Vámos passza nem volt jó Korsósnak, közte kettő helyett Petika góljával közte négy. 11–7

31. perc: folytatódott a mérkőzés, a mieink támadnak.

ELSŐ FÉLIDŐ

VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ! Egyelőre sok a hiba mindkét oldalon, de a mieink rontottak többet, így a félidőben: HORVÁTORSZÁG–MAGYARORSZÁG 10–7

30. perc: Petika megint hibázott, Szemerey védett, majd a horvátoktól Japundza kapott kétpercest, amit Töpfner révén használunk ki. 10–7

Fotó: Kovács Anikó/MKSZ
Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

28. perc: Kuczora Csenge átlövésből eredményes passzívnál. 10–6

27. perc: Vámos is belement, de Petika is rontott...

27. perc: Albek Annát küldték le két percre, Blazevic viszont belement.

26. perc: horvát időkérés.

25. perc: hiába mutatunk szép játékot, Albek betörését bravúrral védte Pijevic.

24. perc: Krsnik rossz lövése után rohannánk, de nem találjuk a rést a horvát védelmen.

24. perc: Szemerey Zsófi, Töpfner Alexandra és Korsós Dorina is a pályán a mieinknél.

23. perc: hét a hat ellen támadunk, Füzi-Tóvizi pedig hétméterest harcolt ki. Klujber csúnyán fölé lőtte azt...

23. perc: Vámos és Jezic ütközött nagyot, utóbbi húzta a rövidebbet, de tudja folytatni.

23. perc: Tena Petika első góljával visszaállítja az ötgólos különbséget. 10–5

22. perc: a frissen beállt Albek Anna lőtte telibe Pijevicet.

21. perc: a túloldalon viszont Blazevic is túljárt a magyar védelem és Janurik Kinga eszén. 9–5

20. perc: Füzi-Tóvizi harmadik góljával háromra zárkózunk. 8–5

19. perc: Paula Posavec révén 8–4.

19. perc: Füzi-Tóvizi váltotta gólra Vámos bejátszását. 7–4

18. perc:Japundza a jobbszélről. 7–3

17. perc: Dora Krsnik adta el a labdát, a mienk viszont nem tudják ezt kihasználni, Győri-Lukács oldalhálóba lőtt...

16. perc: Klujber emberelőnyben, betörés után lőtt fölé.

16. perc: Dora Kalaus kapja a mérkőzés első kétperces kiállítását.

15. perc: Prkacin újabb lövést hibázott el, majd Debelic is rontott, de Tóth Eszter is megtette ugyanezt, Tea Pijevic indítása szintén nem jó Jezicnek.

14. perc: Győri-Lukács Viktória a jobb szélről szerzi a mieink harmadik gólját. 6–3

Fotó: Kovács Anikó/MKSZ
Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

13. perc: Füzi-Tóvizi Petra góljára Ana Debelic harmadik találatával válaszolt. 6–2

12. perc: OTT VAN AZ ELSŐ! Vámos Petra! A túloldalon ezúttal Japundza hibázott. 5–1

11. perc: Kácsor ezúttal a keresztlécet találta el, Debelic pedig ötre növelte a horvát előnyt. 5–0

11. perc: a magyar szövetségi kapitány próbálja felrázni a csapatot, agresszívabb védekezést kért a lányoktól. „Itt nem taktikáról van szó!" – hangzottak a szavai és melóra buzdította övéit.

11. perc: Golovin Vlagyimir nem várt tovább és időt kért.

11. perc: a horvátok viszont egyre jobban belejönnek, Blazevic révén 4–0.

10. perc: sokan próbálkoznak kevés sikerrel, most Kácsor Gréta rontott.

9. perc: szerencsére Prkacin harmadik lövését is elrontja, Janurik védett!

8. perc: még mindig nincs meg az első magyar gól, ezúttal Győri-Lukács Viktória lövését Pijevic két kézzel védte...

8. perc: Posavec a bal szélről növeli a horvát előnyt. 3–0

7. perc: Debelic beállóból szerzi a horvátok második gólját, a túloldalon pedig ezúttal Hornyák Dóra hibázott. 2–0

6. perc: Klujber is elrontja saját kísérletét, nem talált kaput. Egyelőre hibából van a legtöbb.

5. perc: Prkacin lövése nem találta el Janurik Kinga kapuját.

4. perc: ezúttal Klujber vesztett labdát...

4. perc: rohantak a horvátok, de jól zártunk vissza. Felállt fal ellen viszont Krsnik szerzi a horvátok és a mérkőzés első gólját. 1–0

2. perc: újabb rontott horvát támadás után Vámos Petra adta el a labdát...

1. perc: hiba csúszott az első horvát támadásba, a mieinktől pedig Kácsort bár lövés közben lökték, nem voltak szabálytalanok a horvátok, Pijevic pedig védett.

1. perc: elkezdődött a mérkőzés! A horvátok szokásos piros mezben, fehér nadrágban, a mieink zöld szerelésben játszanak. A horvátok kezdenek támadással, a mieink védekezéssel

A magyar szurkolók kitettek magukért, füstbombákkal és zászlókkal felszerelkezve várták mieinket a Stozice Arena előtt.

A lelátón többek között Elek Gábor, Németh András és Köstner Vilmos is helyet foglal, és személyesen követi a mieink mérkőzését.

ELŐZMÉNYEK

A mieink az Európa-bajnoki újonc Svájc elleni nehézkes, 33–28-as győzelemmel,a horvátok a címvédő norvégoktól elszenvedett 32–23-as vereséggel kezdték az északmacedón, montenegrói, szlovén közös rendezésű kontinensviadal ljubljanai A-csoportját

„Mivel egy csapat vagyunk, nekem ugyanakkora kő esett le a szívemről, mint a lányoknak. Örülök a győzelemnek, még ha nem is ment jól semmi, bár rossz játékkal nyerni jobb, mint jó játékkal kikapni" – mondta a Nemzeti SportnakGolovin Vlagyimir szövetségi kapitány. „Remélem, könnyebb lesz a továbbiakban, már ami a tét miatti görcsösséget illeti. Látom a játékosokon is, hogy felszabadultabbak, ugyanakkor ők is tudják, hogy ezen az Eb-n nem lesz könnyű meccsünk.”

Mindkét csapat nyitó mérkőzése hasonlóképp alakult, de ellentétes előjelekkel zárult. A mieink a második félidőben tudtak fordítani a svájciak ellen és végül öt góllal nyertek, míg a horvátok sokáig meccsben voltak Nora Mörkékkel, de végül a címvédő jól hajrázva győzött hat góllal.

A két együttes a legutóbbi Eb-n is a csoportkörben találkozott egymással, akkor két góllal győztek Dániában a később bronzérmes horvátok. A jelenlegi keret magját is az a csapat alkotja, hiszen a mostani keretben 13 játékos szerepel Nenad Sostaric együttesében. Igaz, nincs ott a keretbe a korábban Dunaújvárosban játszó, jelenleg a francia Metzet erősítő balátlövő, Camila Micijevic.

„A Svájc elleni találkozó érdekes volt, nem voltunk hozzászokva ehhez a stílushoz, ezért több kiszámíthatatlan elem is volt a játékukban, átlövésből nem is nagyon akartak gólt szerezni ” – mondta továbbá Golovin. „A következő meccs nagyon fontos lesz, mert az építkezés közben nyerni is kell, hogy a játékosok érezzék, fejlődünk és erősek vagyunk. A horvátok majdnem ugyanazt a kézilabdát játsszák, mint mi, a játékosaink jól ismerhetik egymást, akár a magyar ligából. Könnyebb egy az egyezni olyan ellenféllel, akivel szemben már megcsináltad ugyanazt tucatszor otthon. Megnéztük az első meccsüket, amiből azért ki lehet indulni, mert ilyenkor már nem szoktak olyan sokat változtatni a csapatok, de fel kell készülni az újdonságokra is. Egy biztos, a horvátok sokkal keményebbek, nem mennek a szomszédba egy pofonért.”

A két csapat eddig 28-szor csapott össze, melyeken 17 magyar és tíz horvát siker mellett egyszer játszottak döntetlent. Tétmérkőzésen eddig hatszor találkoztak a felek, ami kiegyenlített mérleget mutat, három-három magyar és horvát győzelemmel.

A horvátoknak jelenleg egy magyarországi légiósuk van, az Alba Fehérvárt 2020 óta erősítő kapus, Tea Pijevic, de ott van a keretben a korábbi siófoki Katarina Jezic is és az egykor a Kisvárdán játszó Tena Petika is.

Az A-csoport programja az Európa-bajnokságon, Ljubljana
2022. november 4., péntek
Magyarország–Svájc33–28
Norvégia–Horvátország
32–23
2022. november 6., vasárnap
18.00: Horvátország–Magyarország
20.30: Svájc–Norvégia
2022. november 8., kedd
18.00: Horvátország–Svájc
20.30: Norvégia–Magyarország

„Az én filozófiám nem változik, minden meccsre azért megyek, hogy nyerjek. Magyarország ellen is mindent megteszünk majd a győzelemért. Nagyon fontos a mentális felkészülés erre a meccsre, ellenfelünknél keveredik a tapasztalat és a fiatalság. Fiatal játékosaik junior bajnokságot nyertek, a jelenlegi szövetségi kapitánnyal, így hosszú ideje Golovin Vlagyimirral dolgoznak együtt. Úgy kell játszanunk, mint egy csapatnak, és úgy kell gondolkodnunk, mint egy csapatnak, nem egy játékos fogja eldönti a meccset” – fejtette ki várakozásait Nenad Sostaric, a horvát válogatott szövetségi kapitánya a Magyar Kézilabda-szövetségnek.

„A magyar válogatott ellen mindent be fogunk vetni a siker érdekében” – jelentette ki Sostaric a Nemzeti Sportnak. „Meghatározó lesz, ki milyen fizikai és főleg mentális állapotban van. A magyar csapat fiatal és tapasztalt játékosok keveréke, a kapuban ott van Szikora Melinda, aki kiváló idényt fut a Bietigheimmel, a védelemben Hornyák Dóra, támadásban pedig Debreczeni-Klivinyi Kinga. Rajtuk kívül több junior-világbajnok alkotja a keretet, akikkel Golovin Vlagyimir már ért el sikereket, és már csak ezért is jól ismeri a jelenlegi csapatot. Igaz, hogy olyan rutinos játékosok hiányoznak, mint Szöllősi-Zácsik Szandra, de nálunk sem játszhat Camila Micijevic, Dejana Milosavljevic vagy éppen a legfontosabb jobbszélsőink, azonban soha sem egy játékos, mindig a csapat nyeri meg a mérkőzéseket. Ezért egyszerű, ha egy csapatként tudunk küzdeni, bárkit legyőzhetünk. Az elsődleges célunk, hogy bejussunk a középdöntőbe, a következő, hogy pontokat vigyünk oda magunkkal. Így nem is állhatunk máshogy hozzá, mint hogy szeretnénk legyőzni a magyarokat, de az ellenfelünk is így van ezzel” – zárta szavait a horvát szakvezető.

„Nem tulajdonítok különösebb jelentőséget annak, hogy éppen a magyarokkal találkozunk, számomra minden válogatott meccs ugyanolyan fontos. Persze, kicsit más lesz a találkozó abból a szempontból, hogy jól ismerem a magyar játékosokat, de ez fordítva is igaz. Van néhány sérültünk, de minden csapatnak vannak fontos hiányzói, így nem szabad ezzel foglalkoznunk. Az elsődleges célunk a középdöntőbe jutás, és hogy pontokat vigyünk oda magunkkal, de meccsről meccsre haladunk” – fogalmazott az Alba Fehérvár horvát válogatott kapusa, Tea Pijevic.

„A német meccs után meg akartuk mutatni, hogy többet tudunk annál, mint amit ott mutattunk, emiatt Svájc ellen nagyon görcsösen kezdtünk, amit csak fokozott, hogy tudtuk, nyernünk kell, ha vannak még céljaink ezen az Eb-n, márpedig vannak! A kapitány a szünetben is nyugodt volt, bízott bennünk, hogy meg tudjuk oldani a feladatot, és valamennyire össze is tudtuk szedni magunkat, feljavult a védekezésünk, főleg a beálló körül, és könnyű gólokat tudtunk szerezni. Átszakadt egy gát, és végre mi is elhittük, hogy győzhetünk. Remélem, ezzel a sikerrel a görcsösségnek is vége, és a horvátok ellen már nyugodtabban fogunk játszani” – fejtette ki a magyar válogatott beálló, Bordás Réka.

„Tudtuk, hogy a Svájc elleni győzelem nagyon kell ahhoz, hogy továbbmenjünk a csoportból, kemény meccsre készültünk, mert sokat elemeztük őket, tudtuk, miben jók, és hatalmas kő esett le a szívünkről, amikor sikerült nyerni. Ötven percen keresztül csúsztunk-másztunk, sajnos nem sok minden jött össze abból, amit elterveztünk, de egy másodpercig sem adtuk fel. Az utolsó tíz percben végre játszottunk, tudtuk élvezni a kézilabdát és a szerencse is mellénk szegődött. Kellett az első félidő, hogy végre megérkezzünk az Eb-re, és fel tudjuk venni a világverseny tempóját, amelyen minden gól, passz és védekezés számítani fog. Remélem, a tapasztaltabb horvátok ellen felszabadultabban játszunk majd, összeáll a védelem, jó lesz a kapusteljesítmény, és a kapufáról ezúttal befelé pattan a labda” – mondta a válogatott jobbszélsője, Győri-Lukács Viktória.

A JÁTÉKNAP PROGRAMJA
NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
CSOPORTKÖR , 2. FORDULÓ
A-CSOPORT (Ljubljana)
18.00:
Magyarország–Horvátország (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.30: Norvégia–Svájc (Tv: M4 Sport+)
B-CSOPORT (Celje)
18.00:
Svédország–Szlovénia
20.30:
Dánia–Szerbia


ELLENFÉLNÉZŐ: HORVÁTORSZÁG
Magyar mérleg ellene:
17 győzelem, 1 döntetlen, 10 vereség
Legutóbb egymás ellen: 2020. december 4., Kolding, Eb-csoportmérkőzés
Horvátország–Magyarország 24–22 (12–12)
A magyar gólszerzők: Klujber 9, Lukács V., Márton G., Szöllősi-Zácsik, Tomori 2-2, Háfra N., Kovacsics, Schatzl Nadine, Tóvizi 1-1. Szövetségi kapitányok: Danyi Gábor, Elek Gábor

A MAGYAR VÁLOGATOTT UTOLSÓ MÉRKŐZÉSE A CSOPORTKÖRBEN
November 8., kedd
20.30:
Norvégia–Magyarország (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

A magyar válogatott 18 fős Eb-kerete:
Kapusok:
Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szemerey Zsófi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), Szikora Melinda (SG BBM Bietigheim, német)
Jobbszélsők: Győri-Lukács Viktória (Győri Audi ETO), Töpfner Alexandra (DVSC Schaeffler)
Jobbátlövők: Albek Anna (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Irányítók: Kuczora Csenge (Praktiker-Vác), Tóth Eszter (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), Vámos Petra (DVSC Schaeffler)
Beállók: Bordás Réka (DVSC Schaeffler), Füzi-Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler), Pásztor Noémi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC)
Balátlövők: Debreczeni-Klivinyi Kinga (Siófok KC), Hornyák Dóra (DVSC Schaeffler), Kácsor Gréta (DVSC Schaeffler)
Balszélsők: Korsós Dorina (Rapid Bucuresti, román), Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir

A horvát válogatott 20 fős Eb-kerete:
Kapusok:
Lucija Besen (RK Podravka Vegeta), Ivana Kapitanovic (CS Rapid Bucuresti, román), Tea Pijevic (Alba Fehérvár KC)
Jobbszélsők: Lara Buric (HC Lokomotiva Zagreb), Tena Japundza (HC Lokomotiva Zagreb), Nikolina Zadravec (RK Podravka Vegeta)
Jobbátlövők: Dora Kalaus (RK Podravka Vegeta), Katarina Pavlovic (CSM Targu Jiu, román)
Irányítók: Valentina Blazevic (SCM Gloria Buzau, román), Dora Krsnik (CS Dacia Mioveni 2012, román), Stela Posavec (HC Lokomtiva Zagreb)
Beállók: Ana Debelic (Vipers Kristiansand, norvég), Katarina Jezic (Kastamonu Belediyesi GSK, török), Sara Senvald (RK Podravka Vegeta)
Balátlövők: Tina Barisic (RK Podravka Vegeta), Larissa Kalaus (RK Podravka Vegeta), Tena Petika (RK Lokomotiva Zagreb), Kristina Prkacin (SCM Gloria Buzau, román)
Balszélsők: Paula Posavec (CS Gloria 2018 Bistrita Nasaud, román), Andrea Simara (RK Podravka Vegeta)
Szövetségi kapitány: Nenad Sostaric

Női Európa-bajnokság, Észak-Macedónia-Montenegró-Szlovénia, 2022. november 4-20.
Csoportbeosztás:
A-csoport (Ljubljana):
Norvégia, MAGYARORSZÁG, Horvátország, Svájc
B-csoport (Celje): Dánia, Svédország, Szlovénia, Szerbia
C-csoport (Szkopje): Franciaország, Hollandia, Észak-Macedónia, Románia
D-csoport (Podgorica): Lengyelország, Németország, Montenegró, Spanyolország
A csoport első három helyezettje jut a középdöntőbe.

A NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG ADATBANKJA, TELJES MENETRENDJE IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL!

KÖSZÖNTJÜK OLVASÓINKAT A HORVÁTORSZÁG–MAGYARORSZÁG NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKI MÉRKŐZÉS ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik