Női kézi Eb: három magyarra is lehet szavazni az álomcsapatba

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2020.12.16. 10:24
null
Szöllősi-Zácsik Szandrára is lehet szavazni (Fotó: Kolektiff images)
Az Európai Kézilabda-szövetség nyilvánosságra hozta a Dániában zajló női Európa-bajnokság álomcsapatának posztonkénti jelöltjeit. A jobbszélsőknél Lukács Viktória, a jobbátlövőknél Klujber Katrin, a balátlövőknél Szöllősi-Zácsik Szandra is ott van az ötös listákon. 

A szurkolók szombat éjfélig adhatják le szavazataikat, amelyek 40 százalékos súllyal számítanak bele a végeredménybe. A maradék 60 százalékot az EHF felkérte szakértők teszik ki, és ugyancsak ők döntenek a torna legértékesebb játékosáról. Az MVP-t és az álomcsapatot vasárnap délben jelentik be.

A szurkolók egy 40 fős listából választhatják ki a legjobbakat, posztonként öt jelöltet határoztak meg az Eb-n eddig látott teljesítmények alapján. A középdöntő mind a 12 válogatottja képviselteti magát a jelöltek között. Legtöbb játékossal, szám szerint héttel a norvégok, a franciák és a dánok hat-hat jelöltet adnak.

A jobbszélsőknél Lukács Viktória, a jobbátlövőknél Klujber Katrin, a balátlövőknél Szöllősi-Zácsik Szandra is ott van az ötös listákon.

A legutóbbi Eb álomcsapatából öten (a győri Amandine Leynaud és Stine Oftedal, Majda Mehmedovics, Carmen Martín és Kelly Dulfer) felkerültek a mostani a 40 fős névsorra is.

SZAVAZNI IDE KATTINTVA LEHET!

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, DÁNIA
AZ ÁLOMCSAPAT POSZTONKÉNT JELÖLTJEI
Kapusok:
Dinah Eckerle (német), Amandine Leynaud (francia), Katrine Lunde (norvég), Tea Pijevic (horvát), Sandra Toft (dán)
Jobbszélsők: Lukács Viktória, Carmen Martín (spanyol), Trine Östergaard Jensen (dán), Jovanka Radicsevics (montenegrói), Stine Skogrand (norvég)
Jobbátlövők: Jelena Deszpotovics (montenegrói), Klujber Katrin, Alexandra Lacrabere (francia), Nora Mörk (norvég), Laura van der Heijden (holland)
Irányítók: Darja Dmitrijeva (orosz), Mia Rej (dán), Valentina Blazevic (horvát), Stine Oftedal (norvég), Grace Zaadi (francia)
Beállók: Julia Behnke (német), Linn Blohm (svéd), Kari Brattset (norvég), Ana Debelic (horvát), Lorena Ostase (román)
Balátlövők: Vladlena Bobrovnyikova (orosz), Anne Mette Hansen (dán), Larissa Kalaus (horvát), Estelle Nze Minko (francia), Szöllősi-Zácsik Szandra
Balszélsők: Camilla Herrem (norvég), Krisztina Kozsokar (orosz), Majda Mehmedovics (montenegrói), Laerke Nolsöe Pedersen (dán), Chloé Valentini (francia)
Védők: Kelly Dulfer (holland), Béatrice Edwige (francia), Line Haugsted (dán), Marit Malm Frafjord (norvég), Camila Micijevic (horvát)

AZ EB VÉGEREDMÉNYE, AZ EDDIG ISMERT HELYEZÉSEK
7. Németország
8. Montenegró
9. Spanyolország
10. MAGYARORSZÁG
11. Svédország
12. Románia
13. Szerbia
14. Lengyelország
15. Csehország
16. Szlovénia

A TOVÁBBI MENETREND
PÉNTEK
AZ 5. HELYÉRT
15.30:
Oroszország–Hollandia
ELŐDÖNTŐ
18.00:
Franciaország–Horvátország
20.30:Norvégia–Dánia
VASÁRNAP
15.30:
bronzmérkőzés
18.00:döntő

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik