Angela Malestein az Eb-n ellenfélként küzd a magyarokkal (Fotó: Árvai Károly)

A végleges, 16+2 fős utazó keretbe bekerült a ferencvárosi Angela Malestein, valamint a nemrég Siófokról távozó Laura van der Heijden, Danick Snelder páros.

Groot nemrég elmondta, azért ment bele, hogy a neve korábban szerepeljen Emmanuel Mayonnade szövetségi kapitány 35 fős keretében, mert nem zárta ki teljesen a lehetőségét annak, hogy visszatérjen a pályára. Ám erre legfeljebb már csak csereként kerülhet sor. 

A hollandok az Eb előtt Montenegróval játszanak felkészülési mérkőzést, a kontinensviadalon Magyarország, Szerbia és Horvátország a csoportellenfele.

A HOLLAND VÁLOGATOTT 16 FŐS KERETE
Lois Abbingh (Odense Handbold – Dánia), Debbie Bont (Metz Handball – Franciaország), Rinka Duijndam (Borussia Dortmund – Németország), Kelly Dulfer (Borussia Dortmund – Németország), Merel Freriks (Borussia Dortmund – Németország), Laura van der Heijden (klub nélkül), Dione Housheer (Nyköbing – Dánia), Jessy Kramer (Toulon Saint-Cyr Var Handball – Franciaország), Annick Lipman (Byasen – Norvégia), Angela Malestein (FTC-Rail Cargo Hungaria – Magyarország), Larissa Nusser (Köbenhavn Handbold – Dánia), Martine Smeets (CSM Bucaresti – Románia), Inger Smits (Borussia Dortmund – Németország), Danick Snelder (Bietigheim – Németország), Tess Wester (Odense Handbold – Dánia), Bo van Wetering (TuS Metzingen – Németország)
TARTALÉKOK: Harma van Kreij (Krim Ljubljana – Szlovénia), Nikita van der Vliet (Nyköbing – Dánia)

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG (DÁNIA ÉS NORVÉGIA, DECEMBER 3-TÓL 20-IG)
A CSOPORTBEOSZTÁS
A-CSOPORT (Herning): 
Franciaország, Dánia, Montenegró, Szlovénia
B-CSOPORT (Frederikshavn): Oroszország, Svédország, Spanyolország, Csehország
C-CSOPORT (Trondheim): Hollandia, MAGYARORSZÁG, Szerbia, Horvátország
D-CSOPORT (Trondheim): Norvégia, Románia, Németország, Lengyelország

A MAGYAR VÁLOGATOTT CSOPORTMÉRKŐZÉSEI
December 4., 18.15: 
Magyarország–Horvátország
December 6., 16.00: Magyarország–Szerbia
December 8., 20.30: Hollandia–Magyarország