Női kézi Eb: egy magyarországi légiós a végleges holland keretben

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.11.09. 19:40
null
Angela Malestein az Eb-n ellenfélként küzd a magyarokkal (Fotó: Árvai Károly)
Hiába jelölték a decemberi női kézilabda Európa-bajnokságra készülő holland válogatott bő keretébe a visszavonult Nycke Grootot, a korábban Győrben játszó klasszis kitartott elhatározása mellett, hogy nem tér vissza, így a keretszűkítés során kikerült a névsorból.

A végleges, 16+2 fős utazó keretbe bekerült a ferencvárosi Angela Malestein, valamint a nemrég Siófokról távozó Laura van der Heijden, Danick Snelder páros.

Groot nemrég elmondta, azért ment bele, hogy a neve korábban szerepeljen Emmanuel Mayonnade szövetségi kapitány 35 fős keretében, mert nem zárta ki teljesen a lehetőségét annak, hogy visszatérjen a pályára. Ám erre legfeljebb már csak csereként kerülhet sor.

A hollandok az Eb előtt Montenegróval játszanak felkészülési mérkőzést, a kontinensviadalon Magyarország, Szerbia és Horvátország a csoportellenfele.

A HOLLAND VÁLOGATOTT 16 FŐS KERETE
Lois Abbingh(Odense Handbold – Dánia), Debbie Bont(Metz Handball – Franciaország), Rinka Duijndam(Borussia Dortmund – Németország),Kelly Dulfer(Borussia Dortmund – Németország),Merel Freriks(Borussia Dortmund – Németország), Laura van der Heijden(klub nélkül), Dione Housheer(Nyköbing – Dánia), Jessy Kramer(Toulon Saint-Cyr Var Handball – Franciaország), Annick Lipman(Byasen – Norvégia),Angela Malestein(FTC-Rail Cargo Hungaria – Magyarország), Larissa Nusser(Köbenhavn Handbold – Dánia), Martine Smeets(CSM Bucaresti – Románia),Inger Smits(Borussia Dortmund – Németország),Danick Snelder(Bietigheim – Németország), Tess Wester(Odense Handbold – Dánia),Bo van Wetering(TuS Metzingen – Németország)
TARTALÉKOK: Harma van Kreij(Krim Ljubljana – Szlovénia), Nikita van der Vliet(Nyköbing – Dánia)

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG (DÁNIA ÉS NORVÉGIA, DECEMBER 3-TÓL 20-IG)
A CSOPORTBEOSZTÁS
A-CSOPORT (Herning):
Franciaország, Dánia, Montenegró, Szlovénia
B-CSOPORT (Frederikshavn):Oroszország, Svédország, Spanyolország, Csehország
C-CSOPORT (Trondheim):Hollandia, MAGYARORSZÁG, Szerbia, Horvátország
D-CSOPORT (Trondheim):Norvégia, Románia, Németország, Lengyelország

A MAGYAR VÁLOGATOTT CSOPORTMÉRKŐZÉSEI
December 4., 18.15:
Magyarország–Horvátország
December 6., 16.00:Magyarország–Szerbia
December 8., 20.30:Hollandia–Magyarország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik