Női kézi Eb: az oroszok ideiglenes edzővel is megnyerték a helyosztót

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2020.12.18. 17:02
null
Kalinyina védései meghatározták a mérkőzést (Fotó: Kolektiff images)
Oroszország szerezte meg az ötödik helyet a Dániában zajló női kézilabda Európa-bajnokságon, miután a helyosztón Viktorija Kalinyina védéseire alapozva magabiztosan legyőzte Hollandiát. 

 

Zaklatott napokon van túl az orosz válogatott, ugyanis az elődöntőbe kerülő dánok elleni vereség után menesztették Ambros Martínt, így a vb-címvédő hollandok elleni helyosztóra már a másodedző, Alekszej Alekszejev készítette fel a csapatot.

Bár a találkozónak a presztízsen kívül nem volt igazi tétje (az Eb első négy helyezettje viszi el a négy direkt kvalifikációs helyet a jövő évi vb-re), az oroszokat láthatóan motiválta, hogy megmutassák, a dán meccs csak kisiklás volt. Az első félidőt meghatározta a kapusok közötti különbség, Viktorija Kalinyina több ziccert védett, de az orosz védelem is jól állt a lábán, a hollandok már az elején komolyabb hátrányba kerültek (7–2). Innen kettőre még vissza tudtak jönni, de a szünetben már újra öt volt a különbség.

A hollandoknál kiemelkedett a tíz góllal záró Lois Abbingh, míg az oroszoknál több jó egyéni teljesítmény volt. A 16 védéssel záró, és ezzel a meccs legjobbja címet kiérdemlő Kalinyina mellett Julija Managarova és Vladlena Bobrovnyikova is jól játszott, de a második félidőben a padról beszálló Polina Vegyjohina vagy Karina Szabirova is hozzá tudott tenni a csapat teljesítményéhez. Alekszejev bátran lehetőséget adhatott az eddig kevesebbet játszóknak, csapat már nyolccal is ment a hajrá előtt.

Az oroszok magabiztos játékkal hatgólos győzelmet arattak (33–27), megszerezve az ötödik helyet. Nagy kérdés, a márciusi, győri olimpiai selejtezőn ki irányítja majd a csapatot.

A Ferencváros holland jobbszélsője, Angela Malestein négy gólt szerzett a találkozón.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, DÁNIA
AZ 5. HELYÉRT (HERNING)
Oroszország–Hollandia33–27 (18–13)
Ld:
Vegyjohina 6, Managarova 5, ill. Abbingh 10

ELŐDÖNTŐ (HERNING)
Franciaország–Horvátország30–19 (15–5)

Norvégia–Dánia27–24 (10–13)

A VASÁRNAPI PROGRAM
DÖNTŐ
18.00:
Franciaország–Norvégia
BRONZMÉRKŐZÉS
15.30: Horvátország–Dánia

AZ EB VÉGEREDMÉNYE, A MÁR ISMERT HELYEZÉSEK
5. Oroszország
6. Hollandia
7. Németország
8. Montenegró
9. Spanyolország
10. MAGYARORSZÁG
11. Svédország
12. Románia
13. Szerbia
14. Lengyelország
15. Csehország
16. Szlovénia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik